İnegöl’ün il olması durumunda ilçeler bile belli

Yayınlama: 15.06.2023
3.369
A+
A-

İnegöl’ün il olması gündemden düşmezken, kulislerde ilçeler bile şimdiden belirlenmeye başladı. Bu kapsamda İnegöl’ün mahallesi konumundaki bazı yerleşim yerleri ile çevredeki bazı ilçeler de İnegöl’e bağlanabilir.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ‘100 il ve 1000 ilçe’ seçim beyanının ardından gözler seçim sonrası Bahçeli’ye döndü. Bu konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Bahçeli, bu projenin hayata geçmesinin Türkiye için önemli bir dönüşüm başlatacağını belirtti.

Bahçeli’nin açıklamalarının ardından gözler hükümete dönerken, konu ile ilgili hükümetin de çalışmaya başladığı ve liderler arasında takvim oluşturulacağı öğrenildi.






İnegöl’ün il olmasına ramak kalırken, kulislerde ismi geçen ve ilçe olmaya aday noktalar da belirlenmeye başladı. Bu kapsamda AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığının da süreçte etkin rol alacağı be ilçelerin belirlenmesinde önemli detayları belirleyeceği de konuşuluyor.

İSMİ İLÇE OLMAYA ADAY MAHALLELER

İnegöl’ün il olması durumunda kulislerde en çok konuşulan ilçe olmaya aday mahallelerin başında Alanyurt geliyor. İnegöl’ün eski beldelerinden biri olan Alanyurt’un ardından en çok konuşulan ikinci mahalle ise Akhisar.

Diğer beldelerin de ilçe olma yolunda değerlendirmesi yapılsa da, Alanyurt ve Akhisar Mahalleleri ilçe olmaya en yakın aday mahalleler olarak göze çarpıyor.

ÇEVREDEKİ İLÇELER

Öte yandan çevredeki ilçelerden İnegöl’e bağlanabilecek ilçelerin başında ise Domaniç ve Yenişehir geliyor. Yıllardır Domaniç halkı pankartlar açarak Bursa’ya bağlanmak istediklerini dile getirmişti. Yeni düzenleme ile İnegöl’ün il olması durumunda Domaniç’in İnegöl’e bağlanmasına kesin gözü ile bakılıyor.

İnegöl’e bağlanması gündemde olan diğer ilçe ise Yenişehir. Bir çok Yenişehirli’nin son günlerde çıkan haberlerden sonra İnegöl’e bağlanmayı olumlu bulması da dikkatlerden kaçmıyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Reis dedi ki:

    Muhtemelen İnegöl il olacaktır. Domaniç dışında diğerleri İnegöl İlçesi olması muhtemeldir. Merkez Mahalleler de ozaman Mesudiye Kozulca Çeltikçi Cerrah Edebey Hocaköy Ortaköy Deydinler İsaören olacaktır. Hocaköy üzerinde yapılmakta olan İçme suyu barajı Konum ve değer olarak Hocaköy başta olmak üzere Sarıpınar Doğanyurdu Cerrah Çeltikçi gibi mahalleleri bir adım öne çıkaracaktır. İnegöl eninde sonunda il olacaktır çok geçmez çok gecikme olsa 5 yıl içinde bütün dengeler değişir.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş