İnegöl Devlet Hastanesi’nde bir skandal daha

İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümü’ne tedavi için gelen ve ‘Gaz var’ denilerek ilaç yazılıp evine gönderilen çocuk, ölümden döndü. Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırılan çocuğun apandisi patladığı tespit edilince ameliyata alındı. Zehirlendiği anlaşılan çocuğun tedavisi sürüyor.

Yayınlama: 27.10.2022
4.840
A+
A-

Alınan bilgilere göre geçtiğimiz hafta Perşembe günü 10 yaşındaki Muhammed Emin Kalkan, karın ağrısı ve kusma gibi şikayetlerle rahatsızlandı. Cuma günü okuluna giden minik Muhammed, okulda rahatsızlanınca babası Ali Kalkan tarafından İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümü’ne kaldırıldı.

Burada doktorların talebi üzerine röntgen çekilirken, 10 yaşındaki Muhammed’in gazı olduğu öne sürülerek, görevli doktor tarafından ilaç yazılıp evine gönderildi. Cumartesi günü gece saatlerinde Muhammed Emin’in çığlıkları üzerine, babası Ali Kalkan tarafından tekrar İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümü’ne kaldırıldı. Burada yeniden röntgen çekilirken, görevli doktor tarafından, ‘Gaz gibi gözüküyor’ denilmesi üzerine baba Ali Kalan doktorla tartıştı. Daha sonra 10 yaşındaki çocuk ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bursa’daki hastanede ultrasona giren minik Muhammed’in apandisinin patladığı ve vücudunun zehirlendiği tespit edildi. Apar topar ameliyata alınan minik Muhammed ölümden döndü. Hastanede tedavisi süren minik Muhammed’in vücudunun zehirden tamamen temizlenmesi için serum tedavisinin sürdüğü öğrenildi.






ŞİKAYET EDİLDİ

Öte yandan baba Ali Kalkan, çocuğunun ölümden döndüğünü ifade ederek, CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) şikâyette bulundu.

Kalkan, CİMER’e yaptığı şikâyette şu ifadelere yer verdi:

“10 Yaşındaki oğlumun aşırı karın ağrısı, bulantı, kusma ve halsizlik şikayetiyle İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis’e başvurduk. Muayene edilerek röntgen çekildi ve serumt akıldı. Hastalığına bağırsaklarındaki gaz birikmesinin sebebiyet verdiği söylendi. Bağırsak düzenleyici ilaç yazıldı ve dinlenmesi gerektiği söylenerek taburcu edildi.

Yine Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece saat 3 dolaylarında aşırı karın ağrısı ve diğer aynı şikayetlerin devam etmesi üzerine İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servise giriş yaparak, bir gün önceki aynı şikayetlerin olduğunu be yapılanları izah ettik. Yine röntgen çekildi, serum takıldı ve kan ile idrar tahlili istendi. Yine bu ağrılara bağırsaklardaki gazın sebebiyet verebileceği söylendi. Oğlumun bağırmasına ve acı içinde çırpınışlarına dayanamayarak bir şeyler yapmalarını söyledim. Çok ısrar ettim. Tahlil sonuçlarının beklenmesi gerektiği söylendi. Oğlum acı çekerken çaresiz bir şekilde dua etmeye başladım. Bir müddet sonra Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek ambulans ile intikal sağlandı.

Burada da ultrason çekimi sonucuna göre çocuk cerrahi bölümünde ameliyata alındı. Çocuk cerrahının beyanına göre oğlumun apandisiti patlamış, bağırsaklara yayılmış. Apandisiti alarak, bağırsakları yıkamışlar. İlk gidişimizde İnegöl Devlet Hastanesi’nde neden ultrason çekilmedi? Net bir teşhis konulmadıysa neden ilk gidişimizde sevk edilmedi? Acil polikliniğine neden tecrübesiz, küçük yaştaki doktorlar veriliyor? Oğlum apandisit patladığı ve geç müdahale yapıldığından dolayı zehirlendi, ölümden döndü. Sorumlulardan şikayetçiyim”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş