İnegöl mobilyası tasarım ve kalitesi ile Türki Cumhuriyetlerde ilgi görüyor

Yayınlama: 27.05.2024
64
A+
A-

Kazakistan ve Özbekistan’dan mobilya alımı için İnegöl’e gelen yabancı alım heyetleri, İnegöl mobilyasını tasarım ve kalitesinden dolayı tercih ettiklerini ifade etti. İnegöllü mobilyacılarla ikili görüşmeler gerçekleştirecek olan Kazakistan ve Özbekistanlı mobilyacılar, daha sonra ise mağaza ve fabrikaları ziyaret edecek.

Kazakistan ve Özbekistan’dan gelen İnegöl’e gelen 14 kişilik mobilyacı alım heyeti, şehirde konakladıkları otelde İnegöl’deki mobilyacılarla ikili görüşmelere başladı.

Türkiye’ye ilk olarak TÜYAP Fuarı’na geldiğini belirten Kazakistanlı mobilyacı Munira Baudinova (40), fuara katılan firmaların çoğunlukla İnegöl’den katıldığını duyduğunu belirtti.






‘ALMATI’DA SADECE TÜRK MOBİLYALARI SATIYORUZ’

Gerçekleştirilen organizasyon ile Kazakistan Almatı’dan ilk defa İnegöl’e geldiğini belirten Baudinova,

“İlk olarak Türkiye’ye TÜYAP Fuarına geldik. Fuara katılan birçok firmanın İnegöl’de olduğunu öğrendik. Gerçekleştirilen organizasyon ile ilk defa İnegöl’e geldik. Burada mağazaları, fabrikaları geziyoruz, çok kolay konuşuyoruz. Almatı’da 350 metrekarelik bir mağazamız var ve sadece Türk mobilyaları satıyoruz” diye konuştu.

‘İNEGÖL MOBİLYASI İYİ SATILIYOR’

Yaklaşık 3 ay önce Özbekistan Taşkent’ten İnegöl’de gelerek buradaki mobilyacılar ile görüşmeler yaptıktan sonra anlaşmalar yaptığını belirten Abdurazzok Abdukayumov, mobilyaların dizayn ve kalitesinden memnun olduklarından dolayı yeni anlaşmalar için tekrar İnegöl’e geldiklerini belirtti.

Özbekistan’da İnegöl mobilyasının sevildiğini belirten Abdukayumov,

“İnegöl mobilyasını Özbekistan bölgesinde çok sevdiler. Daha önce geldik bu şekilde, ikili görüşmeler yapıp birkaç firma ile anlaştık. İnegöl mobilyası iyi satılıyor. Bizde çok seviyorlar. Dizayn ve kaliteyi sevdiler. Bu ikinci gelişimiz. Farklı fabrikalar var onlara bakacağız” ifadelerini kullandı.

YENİDEN GÜZEL ANLAŞMALAR BEKLİYORUZ

Alım heyetlerinin koordinatörü Ahmet Galip Meriç ise, şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle burada olan firmalarımıza ve aynı zamanda Kazakistan ve Özbekistan’dan yapılan görüşmeler sonucunda buraya gelen alım heyetlerimize teşekkür ediyoruz. İnegöl mobilyası dünyada tanınıyor ama ihracat konusunda bizler de üzerimize düşeni yapmak için çalışmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 3 ay önce bildiğiniz gibi farklı alım heyetleri gelmişti. Onlar da firmalarımız ile güzel anlaşmalar gerçekleştirdiler. Bu gerçekleştirdiğimiz ikinci organizasyon. Şuanda her şey yolunda gidiyor. Hem üretici mobilyacılarımız hem de Türki Cumhuriyetlerden gelen kardeşlerimiz memnunlar. İkili görüşmelerin ardından mazağa ve fabrika ziyaretleri gerçekleştirilecek. İnşallah yeniden güzel anlaşmalar bekliyoruz”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş