“İnegöl üzerine düşeni yapmaya devam ediyor”

Yayınlama: 24.02.2023
99
A+
A-

Ülkemizin güneyinde meydana gelen depremler nedeni ile yaşamını yitiren vatandaşlar için İnegöl’de başlatılan Hatmi Şerif kampanyası kapsamında okunan 250 Hatmi Şerif’in duası yapıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı ve İshakpaşa Camii Uzman İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, “İnegöl’deki hemşerilerimizin, din görevlilerimizin okumuş olduğu Hatmi Şerif’leri kardeşlerimizin ruhlarına ithafen bağışlamış olduk. Maddi ve manevi yönden Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, din görevlileri olarak bizler yaralı onarmak için vargücümüzle çalışmaktayız” dedi

Tarihi İshakpaşa Camii’nde gerçekleştirilen 250 Hatmi Şerif’in duası merkezi sistemle ilçenin tamamındaki camilerde yapıldı.

Din görevlilerin depremin yaşandığı günden günümüze kadar maddi ve manevi olarak deprem bölgesindeki vatandaşların yanında olduğunu belirten İnegöl Din Görevlileri Derneği Başkanı ve İshakpaşa Camii Uzman İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, şu ifadeleri kullandı:






“Milletimizin başı sağolsun. Asrın en büyük felaketini yaşadığımız şu günlerde, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizlerde elimizden geldiği kadar, maddi ve manevi yönden yaraları sarmak için var gücümüzde gayret etmekteyiz. Özellikle depremlerin olduğu haftadan itibaren tüm Türkiye çapında duaların en çok kabul buyrulduğu Cuma vaktinde Kur’an-ı Kerim okunmakta, dualar edilmekte. Gerek ölmüş kardeşlerimize rahmet dilenmekte gerekse de yaralanmış olan kardeşlerimize şifalar dilemekteyiz. Dolayısıyla bu hafta da ölmüş olan kardeşlerimizin ruhlarına ithafen Yasin-i Şerif’ler, Hatmi Şerif okundu. Bunların duasını Cuma Namazı’ndan önce gerçekleştirmiş olduk. Bizler de İnegöl İshakpaşa Camii’nde merkezi sistemle hem Yasin-i Şerif okuyarak hem de akabinde İnegöl’deki hemşerilerimizin, din görevlilerimizin okumuş olduğu Hatmi Şerif’leri kardeşlerimizin ruhlarına ithafen bağışlamış olduk. Maddi ve manevi yönden Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, din görevlileri olarak bizler yaralı onarmak için vargücümüzle çalışmaktayız. Her alanda bizler alandayız ve milletimizin iyi gününde, kötü gününde yanında olmaya devam edeceğiz inşallah”

250 Civarında Hatmi Şerif’in duasının yapıldığını belirten Memiş,

“250 civarında Hatmi Şerif vardı bugün bizlere ulaşan. Tabi bu kampanya sürekli devam edecek. Bizler zaman zaman bununla ilgili duyurular yapmaktayız. Bu Hatmi Şerif kampanyaları devam edecek. Zaten üç ayların içerisindeyiz, inşallah bu bereketli vakitlerde hem maddi hem de manevi olarak kardeşlerimizin kendine gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş