İnegöl’de 2 cami açılış için gün sayıyor

Yayınlama: 05.07.2023
1.106
A+
A-

Alanyurt köy içinde vatandaşların yoğun talebi üzerine yapımına başlanan Abdülhamid Han ve Yokuşlar Camii, açılış için gün sayıyor. Abdülhamid Han Camii’nin yapımı devam ederken, Yokuşlar Camii’nin yapımı ise bitme aşamasına geldi.

Alanyurt köy içi mevkiinde sadece 1 cami bulunmasından dolayı sürekli bölge için yeni cami talebinde bulunan vatandaşlar, bölgeye iki cami inşaatının başlaması ile mutlu olmuştu. Abdülhamid Han ve Yokuşlar Camii’nde çalışmalar sürerken, Yakuşlar Camii inşası bitmesinin ardından son rötuşlar yapılıyor.






Öte yandan konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları, şu ifadeleri kullandı:

“Camiamızın yoğun olarak yaşadığı bölgemizde sizlerin de bildiği gibi sadece bir cami vardı. Bu konu uzun süre dillendirildi. Bölgemizde bir cami bulunmasından kaynaklı insanlarımız, özellikle yaşlı insanlarımız zorluklar çekiyordu. Çok şükür 2 cami inşaatının başlaması ile bizlerde mutlu olduk”

İnegöl İlçe Müftülüğü ve hayırseverlere teşekkür eden Musaoğulları şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı:

“Ben özellikle İnegöl İlçe Müftülüğü’müzdeki görevlilerimize teşekkür ediyorum. Onlar da bu işin hallolması için ellerinden geleni yaptılar, Allah razı olsun. Bir de bu camilerimizin yükselmesinde emeği, katkısı olan hayırseverler var. Allah onlardan da razı olsun, sayılarını arttırsın inşallah”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş