Alper Taban süreci iyi yönetti

Yayınlama: 26.11.2023
384
A+
A-

Yine bir seçim arifesinde Okur Gazetesi’nin değerli okurları ile hasbihal etmek düştü gönlümüze. Her seçim döneminde kullanılan bir cümle var; ‘Seçimler kavga aracı olmasın’ diye. Derler demesine de genelde söylenilen gibi de pek olmaz. Bunun nedeni ile genel olarak bu sözün, yakışmayan ağızlarla söylenmesidir. Neyse burası uzun, belki bir gün o konuya da değiniriz. Biz asli konumuza dönelim…

Biliyorsunuz İnegöl, AK Parti’nin kalesidir. Kurulduğu günden bu yana İnegöl’de açık ara lider olan AK Parti’nin kimi aday göstereceği, AK Partili seçmen kadar muhalefet seçmeni de merak ediyor. Evet birçok aday var. Bu adaylar mevcut Belediye Başkanı Alper Taban, Bülent Temelli, İsmail Kösen, Kamuran Tanrıverdi, Mahsuni Canbay, Mehmet Serdar Nalcı, Nedim Bayram, Rıdvan Kocaağa, Sedat Öpçiner ve Yavuz Uğurdağ.

Açıkçası hepsi birbirinden değerli adaylar. Tabi bu adayların birkaçı haricinde toplumun bir kısmı ile direk iletişimi olan insanlar. Aynı zamanda iletişim olarak da çok çok iyiler. Zaten bu halleri nedeni ile belediye başkanlığı koltuğuna adaylar.






2019’daki yerel seçimlerin akabinde konuşulan birçok konunun, 2024 yılı seçimleri öncesinde de konuşulmaya başladığını duymak, bizleri ziyadesi ile üzüyor. Her seçimde olduğu gibi bir ‘Kulis’ inşa ediliyor. Bu kulislerde de genellikler bazı gazeteciler ile aday adayları oluyor. Saatlerce konuşuluyor çiziliyor. Bunlar mantıklı şeyler olabilir ilk bakıştı. Zira, ‘Şehrin artılarını eksilerini bir de bu konunun müdavimi olan gazetecilerden dinleyeyim’ diyebilir bir aday adayı. Eğer niyet buysa, hoş olur. Ama niyet farklıysa…

Güzel bakmak istersek de olaylara, çirkin şeyleri duymak ziyadesi ile bizleri üzüyor. Birileri bir yerlerde toplantılar yapıyor rakiplerini ekarte etmek için… Oysa bilmiyorlar ki ‘Nasip’ diye her şeyi özetleyen bir gerçek var.

Vallahi İnegöl’ü başkent yapacak biri de olsa, Marmara ile Karadeniz’i İnegöl’de buluşturacak biri de olsa, Allah istemezse değil belediye başkanı, belediyenin bekçisi (Küçümsemek için değil, olayı özetlemek için) dahi olamaz.

Planlar, projeler, vatandaşların teveccühünü kazanmak için yapılmalı. Planlar projeler halka hizmet ile Allah’ın rızasını kazanmaya yönelik olmalı. Vallahi eğer planlar projeler bu niyetle kurulmazsa, sonu hüsranın da hüsranı olur. Ne Allah razı gelir bu durumda ne de Allah’ın sevdiği kulları.

İnegöl’ümüzde son yıllarda olağan bir bölünme var. Bu bölünme yöresel oluyor, ırksal oluyor veya farklı farklı konularda oluyor. Gönül insanlarına da buradan seslenmiş olalım bu vesile ile; menfaatler ve çıkarlar için değil, bu benim yöremin adamı veya bu benim ırkımdan diyerek değil, Allah için bu işi kim daha iyi yapabilir diye düşünmelerini rica ediyoruz.

Zamanımız olsaydı aday adayları ile ilgili uzun uzun yazmak isterdik. Ama mevcut Belediye Başkanı Alper Taban özelinde yazarak yazıyı sonlandıracağız. Bir sonraki yazıda da belki diğer aday adayları özelinde yazabiliriz.

Atama dönemi ve akabinde de seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak Alper Taban bu memlekete hizmet etmeye çalıştı. Yüz kızartacak hiçbir konuda kendisini görmedik. Muhalefet bile bunun farkında. Son günlerde özellikle duyduğumuz şeyler ise ağızların açıkta kalmasına neden oluyor. Neden mi?…

Belediye işlerinde, Başkan Taban’ın adını kullanan ve insanların Taban’a nefretle bakmasına neden olan bir zümre olduğunu tam manası ile öğrenmiş olmak çok acı verici. Bu zümrenin kısmen dağıtıldığını, dağıtılan bu zümrenin ise olmayan şeylerle belirli dernek ve lokallerde Taban hakkında karakter suikastı yaptığını artık daha net bir şekilde biliyoruz.

Seçim beyannamesindeki projelerinin tamamına yakını gerçekleştirmiş, bir kısmında ise zamana takılmış, çalmamış, çırpmamış, yapılamayacak işlerde dahi kimseyi kırmamak için elinden geleni yapmış bir belediye başkanını, belirli bir zümre ile basına yansımayacak şekilde vurmaya çalışmak, ne kadar ahlaki olduğunu vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum.

Evet eksiklik, aksaklıklar elbette olacak. Alper Taban tam manası ile her şeyi ile dört dörtlük demek de gerçeği yansıtmaz. Ama doğruların yüklü olduğu bir heybede, ufak tefek şeylere takılarak insanları etkilemeye çalışmak hoş bir durum değil.

Amaç Allah’ın rızasını kazanmak ise, niyetlerin tekrar kontrol edilmesi gerektiği de aşikardır.

Bütün konuları detaylarına kadar öğrenmesine rağmen, Başkan Taban’ın suhuletle süreci yönetmesi ile takdir edersiniz ki güzel bir ahlaktır.

Yazının başlarında da söyledim. Aday adaylarının hepsi insani olarak belki birbirinden değerli. Ama bazen hırslar, insanları yanlış yöne sevk edebilir. Bize soracak olursanız, AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı Alper Taban olabilir derim.

Belki farklı bir isim de olabilir ama şahsi fikrim budur.

Sağlıcakla kalın..



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş