İnegöl’de aday belirleme süreci ve belediye başkan adayları

Yayınlama: 06.02.2024
442
A+
A-

Değerli canlar, 2024 Mahalli İdareler seçimleri için geri sayım başladı. Geçmişte olduğu gibi bu seçimlerinde milletimize ve devletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. AK Parti’nin aday belirleme sürecini tamamlaması ile İnegöl’de yarışacak olan adaylar da artık netleşti.

AK Parti’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Alper Taban, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Hasan Eroğlu, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Kaygusuz, Gelecek Partisi Belediye Başkan Adayı Sedat Yavuz, CHP Belediye Başkanı Adayı Ali Doğan ve bağımsız aday Abdulselam İper…

Bu isimler artık bilinen isimler. Elbette diğer adaylar var ama isimleri daha net bir şekilde duyulan isimler bu isimler desek daha doğru olacaktır.






Seçimler kıran kırana değil de, ‘tatlı yarış’ edası ile geçmesini temenni ediyoruz. Bu kapsamda da bizler de elimizden geleni yapmak için çalışacağız. Her seçimde bir söz söylenir, ‘Seçimler kavga aracı olmasın’ diye. İnşallah öyle de olur ve güzel bir seçim dönemi geçiririz.

Şimdi gelelim asıl konumuza. Bildiğiniz üzere AK Parti ve CHP’de aday belirleme süreci biraz geç tamamlandı.

CHP’de aday belirleme sürecinde en aktif isim ise Mustafa Bozbey oldu. Çünkü Mustafa Bozbey, İnegöl ilçe teşkilatı tarafından sunulan isimlerin bir kısmını açıkçası veto etmiş.

Daha sonra da biliyorsunuz bu isimlerin içinden Ali Doğan, Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.

Gelelim AK Parti’ye. En çok aday adayı olan parti. Ama bu seçimlerde çok farklı şeylere şahit olduk. Burada şahsi olarak rahatsız olduğum durumlar da oldu. Bunları da sizlerle paylaşmak istedim.

Geçmişte bazı dernekler, özellikle meclis üyeliği konusunda görüşlerini bildirirlerdi partilere. Partiler de derneklerden isim isterlerdi. Ama öyle bir boyuta geldi ki, dernekler artık partilerin üstünde, yönetimlerin üstünde hareket etmeye başladılar.

Bazı dernek yöneticilerinin öyle anlamsız sözleri var ki, ‘Benim burada 40 bin oyum var’, ‘Benim oyum 60 bin’ gibi sözler söylenmeye başladı. Ben bir derneğin İnegöl’de o kadar oya sahip olduğuna elbette inanmıyorum. Zaten aklıselim insanların bu gibi söylemlere inanmayacaktır.

Ve olay daha sonra farklı yerlere eğiliyor. Aday gösterilmeyince de, artık benim bu parti ile işim olmaz. Bizde bu partiye oy vermeyeceğiz gibi sözler söyleniyor. Bakın ‘dava’ farklı bir konu, ‘koltuk’ farklı bir konu.

Eğer konu davaysa, Alper Taban ismi açıklandığında parti önünde yapılan programa kaç tane ‘Aday adayı’ geldi? Orada bulunanlar da benim düşündüğümü düşünüyor.

Eğer konu koltuksa… Söylenecek çok da fazla bir şey yok.

Sadece bir parti için söylemiyorum, bütün partiler için söylüyorum. Teşkilatta görev almamış bir insanın, aday adayı olabilmek adına yaptığı her hamle, parti bayraklarını direklere asan çocuklara yapılmış bir ihanettir.

Bu noktada artık partilerin de kendilerine bir çeki düzen vermesi lazım. Teşkilattan içeri girmemiş insanları aday adayı yapmamaları lazım.

İNEGÖL’ÜN ADAYLARI

Öncelikle AK Parti kendisinden şuanda çok enim. Aday tanıtım ve görsel çalışmalar üzerinde hummalı çalışmalar devam ediyor. Daha sonra parti yöneticileri, meclis üyesi adayları ve Belediye Başkan Adayı Alper Taban, geçmişte olduğu gibi bu seçimler öncesinden de startı İshakpaşa Hz. Türbesi’nde dualar eşliğinde vermesi bekleniyor.

Herkesin dilinde aynı sözler var. AK Parti’nin kalesi olarak görülen İnegöl’de oyların son gelişmeler nedeni ile düşebileceği bile öngörülse, yine de AK Parti’nin seçimi kazanacağını AK Partili vatandaşlar ifade ediyor.

ALPER TABAN

Alper başkanın ismi artık bu seçimlerle birlikte bir İnegöl markası olacak gibi görünüyor. Hele şuan devam eden projelerin tamamlandığını (Projede belirtildiği gibi) düşünürsek, çok büyük bir iş başarmış olacak. Hep beraber bekleyip göreceğiz.

MEHMET KAYGUSUZ

İlçemizde oy potansiyeli olarak hatırı sayılır rey alabileceğine inandığım diğer aday ise Mehmet Kaygusuz. Kendisini uzaktan yakından tanımam. Sadece birkaç arkadaşın bahsettiği kadar tanıyoruz. Birkaç söylemini paylaştılar bizlerle. Adamın kumaşı da iyi. (Erbakan Hoca menşei) Haliyle de bir heyecan uyandırmıyor değil.

HASAN EROĞLU

Hasan Eroğlu abimiz bildiğiniz gibi. Halimdir, selimdir. Kendisini severiz ama biraz daha seçim çalışmalarını artık değiştirmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Yani Hasan abi, bütün kesimlerin oylarına talip olmalı. Ama etrafında bulunan birkaç insanın ‘Bunlar milli görüşçü’ diye milli görüşçü düşüncesi ile uzaktan yakından alakası olmayan, geçmişte birkaç defa Anadolu Gençlik Derneği’ne uğramış insanlar için dışarıdaki insanlar harcanmaz.

Çok derin bir cümle oldu belki de. Ama lafın tamamı da deliye denir. Hasan abinin İyi bir oy alacağına inanıyorum.

SEDAT YAVUZ

Gelecek Partisi adayı Sedat Yavuz abi ise açıkçası İyi Parti’den ayrılmasının ardından Gelecek Partisi ile büyük bir ivme kazandı. Seçime renk katacak isimlerden birinin olmasını bekliyorum. Zira kendi camiasından şuanda büyük destek görüyor. Bunu açıkça da görüyoruz.

Bazı eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Parti içinde Sedat Yavuz’a destek verilmesi gerekiyor. Yani bir Sedat Yavuz ile bu işler dönmez. Tek başına nereye kadar… Ya da Gelecek Partisi’nin genel anlamda bir değişime gitmesi lazım. İnegöl’deki güçlü isimleri kadrosuna katması gerekiyor.

ALİ DOĞAN

CHP’nin adını geç açıkladığı isim Ali Doğan. Bu isim ile ilgili gerçek anlamda bilgi sahibi değilim. Umarım CHP için önder bir duruş sergiler. Eski kırgınlıkları toparlar ve yola öyle çıkar.

ABDULSELAM İPER

İnegöl’ün bağımsız Belediye Başkan Adayı. Özellikle kendi camiasında desteklenen isimlerden bir tanesi. Çevresi tarafından seviliyor. Onun için Belediye Başkanlığı bence imkânsız. Ama şöyle bir konu var ki, o da seçimlere bir renk katacaktır.

SERHAT ÇİÇEK KÖŞE YAZISI



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş