Kadınlar ilçe ekonomisine katkı sağlıyor

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeni ile ilçemizde bir çok program icra ediliyor. İnegöl sanayisinde bir çok kadın işçi çalışırken, hem ev hem de ilçe ekonomisine katkıda bulunuyor.

Yayınlama: 08.03.2018
554
A+
A-

Türkiye’nin ve Dünya’nın önde gelen mobilya üretim merkezlerinden biri olan ve her geçen gün kalitesini ve tanınırlığını arttıran İnegöl Mobilyası’nda kadın çalışanlar, ev ve ilçe ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor.

 

EV EKONOMİSİNE DESTEK VERİYORUZ






Ev ekonomisine destek vermek için çalıştığını belirterek açıklamalarda bulunan dikiş ustası Gülşen Büyük, “ İnegöl’de sanayimiz gerçekten çok büyük ve her türlü imkana sahip. Gerek erkekler, gerek kadınlar için çok ciddi iş potansiyeli mevcut. Böyle olduğundan ötürü çeşitli yerlerden göç almaya devam ediyor. İnegöl’de tahmin ediyorum ki çalışan kadın sayısı diğer ilçelere göre oldukça fazla.  Kadınlarımız dikiş, kumaş gibi işlerin yanı sıra mobilya sektöründe silim  gibi işlerde de çalışıyor. Bir kadının iş yapması, para kazanması gerçekten çok büyük bir şey. Bizlerde ev ekonomizmine destek vermek amacıyla çalışıyoruz. İşimizi de seviyoruz” diye konuştu.

 

KADIN İSTİHDAMI YÜKSEK

Daha sonra konuşan mobilya firmasının sahibi Selim Pamuk ise, “ Diğer firmalarda olduğu gibi bizlerde işyerimizde kadın istihdamına önem veriyoruz. Kadınlar İnegöl Sanayisi’nin olmazsa olmazları. Dikiş ve kumaş işleri özellikle koltuk üretiminde çok önemli. Kadınlarımız genelde bu alanda bizlere yardımcı oluyorlar.  Bizlerde firmamızda 4 dikişçi olmak üzere toplam 6 kadın istihdam ettik. Hep birlikte çalışıyoruz.  Türkiye’nin bir çok yerinde bu kadar fazla kadının çalıştığını görmek pek mümkün değil. Ancak İnegöl kabuğunu kırmış, kendini aşmış. İşçi yetersizliği nedeniyle, iş potansiyelinin yüksek olması nedeniyle kadınlarımızda kendine, kendi alanlarında iş yapma imkanına sahip oluyor.  Ben tüm kadınlarımız Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş