İstanbul Sözleşmesi kararını eleştirdi

İyi Parti İnegöl İlçe Başkanı İsmail Karaman İstanbul Sözleşmesi kararını eleştirdi

Yayınlama: 25.03.2021
513
A+
A-

Olağanüstü kongre sonrasında İyi Parti İnegöl İlçe Başkanlığına seçilen İsmail Karaman, parti yöneticileri ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Karaman, toplantının ardından İstanbul sözleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Şimdi farklı bir grubun isteklerini baz alarak bu sözleşmeyi ortadan kaldırmanın kesinlikle doğru olmadığını hep beraber ifade ettik. Sözleşmeyi iptal etmek başta kadınlarımıza olmak üzere ciddi manada bir saygısızlık olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

 

Düzenlenen toplantı yemeğinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaman, şu ifadeleri kullandı:






 

“18 Mart Perşembe günü yapmış olduğumuz olağanüstü genel kuruldan sonraki ilk toplantımızı, yönetim kurulu üyelerimiz, il yöneticilerimiz ve belediye meclis üyelerimiz ile birlikte gerçekleştirmiş olduk. Kongremizde gördüğümüz, saha çalışmalarında da hissettiğimiz gibi İyi Parti, kuruluşundan bugüne kadar, amaçları doğrultusunda yürümeye devam ediyor. İyi Parti kurulurken, başta genel başkanımız Meral Akşener olmak üzere tüm mensuplarımız, Türkiye’de İyi Parti’nin tüm vatandaşlarımızın sesi, nefesi olması noktasında çalışacağımızı ifade etmiştik.  Bu doğrultuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de İnegöl özelinde İyi Parti teşkilatlarını sahada daha sık bir şekilde görmüş olacaksınız. Yeni seçilen arkadaşlarımıza balarılar diliyorum.

 

Malumunuz üzere ülkemizde gündem sık sık değişmektedir. Cuma günü sabaha karşı başlayan, futbol kulüplerinde alışık olduğumuz, teknik direktör değişikliklerini maalesef artık Merkez Bankası başkanlıklarında görmeye başladık. Merkez Bankası başkanlıkları neden değişir? Dolayısıyla ekonomide bir başarısızlığın göstergesi olduğu için değişir. Ama aslında Merkez Bankası başkanlıklarından ziyade, başta yıllarca ‘Dolar 3 liranın üzerine çıkarsa, bütün Türkiye yüzüme tükürsün’ diyen jöleli Yiğit Bulut olmak üzere, aslında bu ülkeyi yönetenlerin değişmesi gerektiğini buradan açıkça ifade etmek istiyorum.

 

Yıllarca doğru yapılanları hep takdir ettik. Yanlış yapılanları da söylemiştik. Ekonomideki yanlışları da partimizin kurmayları olarak da yüksek sesle TBMM’de dile getirdik, getirmeye de devam ediyor vekillerimiz. Ülkemiz kötü yönetiliyor. Bugün hepimiz bu kötü yönetimin ceremesini çekiyoruz. Etrafımızda dahi ekonomik kriz yüzünden intihar eden vatandaşlarımızın olduğu bir ülkede, ülke yöneticilerinin başarılı olduklarına inanacak kimsenin olmaması gerektiğini düşünüyorum.

 

Biliyorsunuz son zamanlarda kadına şiddet ile alakalı ciddi sıkıntılar yaşandı. Bununla ilgili İstanbul Sözleşmesi vardı. Buradaki amaç kadınları korumak ve çocukları korumak. Dolayısıyla bu tür şiddet olaylarının önüne geçmek. Şimdi farklı bir grubun isteklerini baz alarak bu sözleşmeyi ortadan kaldırmanın kesinlikle doğru olmadığını hep beraber ifade ettik. Bununla ilgili alternatif Ankara sözleşmesi mevzusu ortaya çıktı ama ortada böyle bir şey yokken sözleşmeyi iptal etmek başta kadınlarımıza olmak üzere ciddi manada bir saygısızlık olduğunu ifade etmek istiyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş