İnegöl’de ahududu hasadı başladı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde ilk kez 2019 yılında ekilen Ahudu da ilk hasat başladı.

Yayınlama: 02.08.2020
1.135
A+
A-

2019 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş. tarafından pilot bölge seçilen Bursa’nın İnegöl İlçesine bağlı kırsal Hilmiye Mahallesi’nde ilk kez 2019 yılında Ahududu ekildi.

 

Kırsal Hilmiye Mahallesi’nde ilk kez hasat yapan çiftçiler 4 ton ürün beklediklerini açıkladı.






 

Bursa’nın İnegöl İlçesine bağlı kırsal Hilmiye Mahallesi’nde,  2019 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım A.Ş tarafından verilen desteklemeler ile ahududu üretimine başlayan Yaşar Rahmi Ulusoy, pilot bölge olarak ekime başlanılan Hilmeye Mahallesi’nde ahududunun geçim kaynağı olduğunu belirtti.

 

AA muhabirine açıklamalarda bulunana Yaşar Rahmi Ulusoy, “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş beyin destekleri ile geçen sene 3’üncü ayın 5’inde 2 dönüm Ahududu ekledik. Geçen sene ilk yılımız olmasına rağmen 15 bin Tl para kazandık. Bu sene de hasada başladık. 3 ila 4 ton arasında ürün bekliyoruz. Desteklerinden dolayı Alinur Aktaş beye teşekkür ediyorum. Bu tarihi bir fırsat” dedi.

 

“Şuana kadar ürün az olduğu için kendi imkanlarımızla tükettik. Bayramdan sonra Tarım A.Ş. devreye giriyor. Müşteri konusunda tarım A.Ş. ilgilenecek. Tahmini olarak beklediğimiz fiyat 15 ila 20 TL. Şuanda 6-7 dönüm kadar hasat yapılacak. Önümüzde ki sene için 50 dönüm ekildi. Önümüzde ki sene Hilmiye köyünde 60 dönüm ekilecek. Buda 30 ila 40 ton arasında hasat demek”

 

“Bu polga cinsi. İlk kez hilmiye köyünde ekildi. Bakımı ilk sene zor, çocuk gibi ilgilenilmesi gerekiyor. Ben daha önce bir fabrika da çalıştım. Emekli olduktan sonra boş duramadım. Araştırıp bu işe başladım”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş