ÇiNiLi’DEN TARiHE YOLCULUK

Çinili Camii Derneği tarafından sürekli olarak tarihi ve manevi yerlere yapılan gezilere devam edildi. Dernek yöneticileri tarafından organize edilen gezi etkinliği kapsamında Eskişehir Kefensizler Türbesi, Seyit Gazi Türbesi, Ertuğrul Gazi Türbesi, Dursun Fakih Baba Türbesi ve Şeyh Edebali Türbesi ziyaret edildi.

Yayınlama: 02.10.2017
1.082
A+
A-

Düzenlediği bir çok gezi programı ile İnegöllü vatandaşları manevi ve tarihi yerleri tanımasını sağlayan İnegöl Çinili Camii Derneği, Eskişehir ve Bilecik’te bulunan manevi türbeleri ziyaret için program düzenlendi.

 

UMRE PROGRAMI BİLE YAPILDI






Düzenlenen program hakkında açıklamalarda bulunan İnegöl Çinili Camii Derneği İbrahim Ekin, “Bir çok gezi programı düzenledik. Düzenlediğimiz gezi programları çok teveccüh gördü. Katılım sağlayan kardeşlerimiz bu gibi programların devam etmesini bizlerden istediler. Bizlerde bu programları sürekli hale getirdik. Daha önce yerel basınımızın da takip ettiği çok gezi düzenledik, etkinlikler düzenledik. Hatta Umre programı bile yaptık” dedi.

 

TÜRBELERİ ZİYARET ETTİLER

Gezi hakkında açıklamalarda bulunan İbrahim Ekin, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Hafta sonu düzenlediğimiz gezimiz Sabah namazı sonrası Çinili Camimizin önünden start aldı. İlk olarak Eskişehir Kefensizler Türbesi’ni ziyaret ettik. Bayan kardeşlerimiz ve cami cemaatimiz türbede dualarda bulundu ve etrafı gezdi. Duanın ardından Eskişehir Seyit Gazi Külliyesi’ni ziyaret ettik. Bu külliyenin bizim medeniyetimizdeki yeri çok başka. Bu nedenle gezi programımızın içine orayı da dahil etmiştik. Burada vatandaşlarımız bu gizi gezilerin önemini bir kez daha iyi anladı. Ecdadımızın ayab bastığı ve bize bıraktığı ülkemizin her tarafında bu gibi yerler var. Bu yerleri gezmemiz ve oradaki ecdadın hikayesini dinlememiz gerekiyor. Gerçekten çok büyük dersler çıkarıyoruz bu gezilerde. Eskişehir’deki programımızın ardından Bilecik’e geçtik. Bilecik’teki ilk durağımız dirilişimizin simgesi olan Ertuğrul Gazi’mizin türbesi oldu. Ertuğrul Gazi Hazretlerini anlatmaya zaten gerek yok. Tarihimizdeki yeri ve önemini hepimiz biliyoruz. Ertuğrul Gazi Hazretlerinin türbesini ziyaretimizin ardından Dursun Fakih Baba türbesini ziyaret ettik. Son olarak medeniyetimizin gönül sultanlarından olan Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyaret ederek gezi programımızı tamamlamış olduk”

 

MANEVİ HAZ GEREKİYOR

Ekin, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bozüyük’te sabah çorbası ve Eskişehir’de öğlen yemeği ikramlarının bulunduk. Bu gezileri biz artık dernek olarak sıklıkla düzenliyoruz. Düzenlememizin nedenini bir çok kez açıkladık ama ben yine açıklayayım. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde, sinirden ve stresten uzak kalarak, birlikte bir şeyleri yapmanın tadına varmak gerekiyor. Biraz teknolojiden kopup, kendinize zaman ayırmanız gerekiyor. Sizi yoracak şeylerden uzak kalarak, Osmanlı’nın manevi mimarlarına yönelik tarihi geziler düzenliyoruz ki, manevi bir haz alalım. Bunu gerçekleştirdiğimizi de düşünüyorum. Medeniyetimizin bir benzeri yok. Bu saatten sonra bizim kadar büyüyecek bir medeniyet olacağını da düşünmüyorum. Bu nedenle tarihi ve manevi mekanlara ziyaretlerimiz sürecek. İnegöl halkının da bu gezilere katılmasını bekliyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş