İnegöl’de bakırcılık tamamen bitti

Uzun yıllar İnegöllülere hizmet veren bakırcılar, müşterilerin taleplerinin tamamen azalması ile mesleklerini rafa kaldırdı. İnegöl’de bakırcı ve kalaycı olarak bilinen Recep Serbest isimli esnaf, bakırcılığın İnegöl’de tamamen bittiğini kendilerinin de bu nedenle sadece parlatma ve tamir işleri yaptıklarını ifade etti.

Yayınlama: 24.07.2018
1.020
A+
A-

Babası İsmail Serbest’in 60 yıl, kendisinin ise 20 yıldır bu mesleği icra ettiğini belirten Recep Serbest, bakırcılığın tamamen bittiğini be kendilerinin de sadece tamir ve parlatma işlemi ile hayatlarını sürdürdüklerini ifade etti.

 

60 SENELİK EMEK






Mesleğin babadan kendisine geçtiğini ifade eden Recep Serbest, “Babam 70 yaşlarında. Bu mesleği yaklaşık 60 senedir yapıyor. Bizde babamızdan gördük ve bu mesleğe başladık. Bende yaklaşık 20 senedir bu işi yapıyorum. Ömrümüzün yettiği kadar bu işi yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

BAKIRCILIK TAMAMEN BİTTİ

Bakırcılığın İnegöl’de tamamen bittiğini ifade eden Serbest, şu ifadeleri kullandı: “Bakırcılık eskilerde halk tarafından talep gören bir meslekti. Tabi sürekli değişen bir dünyada yaşıyoruz. Git gide bakırcılık mesleği ile ilgili talepler azalmaya başladı. Müşterinin talepleri tamamen bitti diyebiliriz. Bakır ile ilgili bize gelen tek talep süs eşyası. Bu nedenle bu meslek tamamen bitti İnegöl’de”

 

BAKIRCILIK BİTTİ TAMİR VE PARLATMA SÜRÜYOR

Eskiden bakır işleri yaptıklarını ifade eden Serbest, “Eskiden bakır işi de yapardık. Tabi dediğimiz gibi bu talep kesilmesi ile bizlerde farklı şeyler yapmaya başladık. Şuan yaptığımız tek şey burada tamir işi ve parlatma. Kulp değiştiriyoruz ve buna benzer şeyler yapıyoruz. Babamla birlikte çalışarak hayatımızı bu şekilde sürdürüyoruz” dedi.

 

NE KAZANIRSAK ŞÜKREDİYORUZ

İşin kazancı ile ilgili açıklamalarda bulunan Recep Serbest, “Şuan Allah’a çok şükür kazancımız iyi. Rabbim inşallah bütün esnafımızın yardımcısı olsun. Bizlerde ne kazanırsak şükrediyoruz” dedi.

 

İNEGÖL’DE NUMUNEYİZ

Bakırcılığın ardından tamir ve parlatma işlemleri yaptıklarını ama bunu yapan esnafın ise sadece kendileri olduğunu ifade eden Serbest, sözlerini şu ifadeler ile tamamladı: “Şuan yaptığımız işlemleri farklı esnaflar yapmıyor. Çünkü ürün kırılınca veya bozulunca artık insanlar yenisini alıyor. Onu tamir ettirme gibi bir şey olmuyor genelde. Bizim yaptığımız işleri de İnegöl’de başka kimse yapmıyor. Bu nedenle artık İnegöl’de numuneyiz diyebiliriz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş