İnegöl’de bir öğretmen, öğrencilerin oruç tutmasından rahatsız olup ortalığı karıştırdı…

Yayınlama: 13.03.2024
4.911
A+
A-

İnegöl’de bir okulda görevli öğretmenin öğrenci velilerine attığı mesaj ortalığı karıştırdı. Oruç tutan öğrencilerden rahatsız olan öğretmen, kendini alamayarak, ‘Lütfen çocuklarınıza şimdiden oruç tutmalarına müsaade etmeyiniz’ gibi ifadelerle velilere mesaj gönderdi. Gönderilen mesaj ortalığı karıştırdı.

İnegöl’de bir okulda görevli öğretmen G.G. isimli öğretmen, Ramazan Ayı ile beraber bazı öğrencilerin oruç tutmasından rahatsız oldu. G.G. daha sonra ise ilginç bir yola başvurdu.

Velilerin bulunduğu whatsapp grubuna mesaj gönderen G.G., ‘Lütfen çocuklarınıza şimdiden oruç tutmalarına müsaade etmeyiniz. Sınıfta resmen yok gibiler kafalarını kaldırmıyorlar ve boş boş bakıyorlar’ ifadelerini kullandı.






Konuya ilişkin isim vermeden açıklamalarda bulunan bir veli, şu ifadeleri kullandı:

“Benim çocuğum şuanda oruç tutmuyor. Eğer bir çocuk oruç tutmak isterse tutabilir. Zaten 4’üncü sınıfa giden bir çocuğa kimse zorla oruç tutturamaz. Ama burada öğretmenimizin kanayan bir yarası var. ‘Şimdiden oruç tutmalarına müsaade etmeyiniz’ diyor. Ne yapacağız, 19-20 yaşından sonra mı çocuğa orucun ne olduğunu anlatacağız. Bu çok farklı bir durum. ‘Başını kaldırmıyorlar, boş boş bakıyorlar’ diye yazmış. Başını kaldırmayan çocuğun boş bakışlarını nasıl görmüş? Bizim çocuklarımızın bu zihniyetten hemen kurtarılması gerekiyor. Hiç kimse Ramazan Ayı’nda çocuklara oruç tutturmayın diyecek kadar kendisinde cesaret bulamaz. Burada farklı bir iş var. Burada farklı düşünceler var. İnşallah bu öğretmen hakkında gereken yapılır”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş