iNEGöL’DE BU ÇiZiMLERi GöREN ŞAŞIRIYOR GERÇEĞiNDEN AYIRT ETMEK ÇOK ZOR

İnegöl’de özel sektörde çalışan Özcan Temiz isimli vatandaş, yaptığı kara kalem çalışmaları ile adeta insanları büyülüyor. Özcan Temiz, çizdiği eserler ile ülkemizin bu alanda en iyisi olmak için elinden geleni yaparken, yaptığı 100 saatlik çalışma ile bunu başarabileceğini kanıtlamış oldu.

Yayınlama: 30.07.2018
1.465
A+
A-

İnegöllü vatandaş Özcan Temiz, bir yandan özel sektörde çalışırken bir yandan da kara kalem çalışmaları ile bir birinden ilginç eserler ortaya çıkarıyor. Temiz, bir çok eserini uzun süren ince el işçiliği ile tamamlıyor.

 

TARZIM GERÇEKLİK ÜZERİNE






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Özcan Temiz, “Resme olan ilgimi ortaokul yıllarında fark ettim. İlk olarak karikatür çizimleri yapıyordum.  Çizgi film karakterlerini çiziyordum. Daha sonra bir süre ara vermek zorunda kaldım. Üniversite askerlik derken çizimlerden uzak kaldım. 3 Yıl önce çizimlerimi gören bazı arkadaşlarım tekrar bu işe yönelmem gerektiği konusunda bana telkinde bulundular. Ben de tekrar çizimlere başladım ve arkadaşlarımız çizimlerimizi beğendi. Herkes talepte bulunmaya başladı ve bende bu doğrultuda  devam ettim. Her zaman en iyisini yapmaya çalıştım. Benim tarzım gerçekçilik üzerine. Verilen  resimlerin aynısını kağıt üzerine geçirerek bu işi yapıyorum” dedi.

 

100 SAATLİK ÇALIŞMA

Birbirinden güzel eserler ortaya çıkarmak için yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Özcan Temiz, en uzun süren 100 saatlik 3 kişilik bir aile resmi olduğunu ifade ederek, “En uzun çalışmam yaklaşık 100 saatlik 3 kişilik bir aile resmi idi. 100 Saati buldu o çalışmamız. Tek kişilik bir portreyi baz alırsak ortalama 15 saatimi alıyor” şeklinde konuştu.

 

TALEPLER OLDUKÇA FAZLA

“Talepler oldukça fazla” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Temiz, “Çünkü çok görülen bir şey değil. Benim tarzımda çalışan çok sayıda insan yok İnegöl’de. İnsanlar ilk gördüklerinde inanamıyorlar. Bunun bilgisayar ortamında veya farklı teknolojik ortamlarda yapıldığını zannediyorlar. Ama çizim videolarımı, çizim aşamalarını gösterdiğimde, o zaman inanıyorlar ve oldukça şaşırıyorlar” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETMEK İSTİYOR

Temiz, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “İleriye dönük planlarım, Türkiye’de kara kalem denildiği zaman akla ilk gelen Özcan Temiz olması. Daha sonra ülkemi bu alanda temsil etmek”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş