İnegöl’de ev sahibinin kiracıları yıldırma girişimleri, tepkilere neden oldu

Yayınlama: 02.02.2024
889
A+
A-

İnegöl’de zam talebinde bulunmadan kiracılarının evden çıkmasını isteyen ev sahibi, kiracıların evden çıkmaması üzerine apartmanın demir kapısını söküp, doğalgaz vanaları kapatıp elektriği kesti. Duruma tepki gösteren kiracılar ise ev sahibi hakkında şikâyetçi oldu.

Ertuğrulgazi Mahallesi’nde Vadi Sokak üzerindeki 2 katlı apartmanda ikamet eden Emirhan Bayram (32) ve Ömür Taylan Deniz (36) isimli kiracılar, ev sahipleri Nihat E. ve oğlu Tufan E.’nin 2023 yılı içerisinde 3 defa zam yapılmasının ardından 2024 yılında ev sahibinin zam talebi olmaksızın evden çıkarılmak istediğini ifade etti.






Kiracıların evden çıkmaması üzerine elektrik panosundan kabloları çıkararak kiracıları elektriksiz bırakan ev sahibi Tufan E., daha sonda da doğalgaz vanalarını kapatarak kiracıların ısınmasını engelledi. Bir süre sonra durumun farkına varan kiracılar, Tufan E.’nin apartman kapısını söküp götürmesi ile Tufan E. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Binada oturan Ömür Taylan Deniz (36) isimli kiracı, son aylarda ev sahibi Nihat E. ve oğlu Tufan E. ile problem yaşadıklarını ifade ederek,

“Biz bu evi 2 buçuk yıldır tuttuk, burada oturuyoruz. Son 3-4 aydır büyük problem yaşamaya başladık. Problemlerden biri de kira uyuşmazlığıydı. Komşularımızdan birini mahkemeye verdi. Bizde bu mahkemenin sonucunu beklerken, son 10-12 gündür gelip buraya elektriğimizi kesmeye çalıştı. Daha sonra kablo bağlantılarını söküyor. Biz bunu UEDAŞ ekiplerine bildirdik. Aynı zamanda, doğalgaz vanamızı kapatıyor. Bize böyle zulüm ediyor.  En sonunda gördüğünüz gibi kapımızı alıp götürdü. Şuanda apartmanın kapısı yok. Apartmana giren çıkan belli değil. Apartmanın şuanda güvenliği son derece kötü” dedi.

Geçtiğimiz yıl kiraya 3 defa zam yapıldığını belirten Deniz, şu ifadeleri kullandı:

“Ev sahibi bizimle anlaşmıyor. Neden anlaşmıyor, çünkü bizim çıkmamızı istiyor. Biz geçen sene bir takım anlaşmazlıklar yaşadık. Geçen yıl içerisinde 3 defa zam yaptık. 3 defa zam yapmamız bile devletin koymuş olduğu nizamın dışında. Bu sefer yüzde 25’lik veya daha fazla zammı da kabul etmiyor. Ortada buluşmuyor ve evden çıkmamızı istiyor”

Ev sahibi ile mahkemelik olan bir diğer kiracı Emirhan Bayram (32) ise, şu ifadeleri kullandı:

“Biz bu 1+1 olan evi bin lira bin, bin 250 lirayken, bin 750 liraya tuttuk. Geçen sene iki ayda bir zam tacizinde bulunuldu. Biz enflasyondan dolayı haklı bulup zamları gerçekleştirdik. Geçen sene en son 3 bin 250 lira oldu evim. Daha sonra ev sahibim Nihat E., evini Ağustos ayında oğlu Tufan E.’ye devretti. Tufan E. de iki kez aralarda boşluk olmaksızın ihtarname gönderdi; ‘ev bana lazım’ diye. Gelen ihtarnamelerde de farklı zam taleplerinde bulundular. Ben dedim ki bu iş böyle olmaz. Telefonda görüştük. Yani yılda 2 sefer, 3 sefer zam yapılmaz. Bir kere adını koyalım, bir daha kira için bir sene boyunca görüşmeyelim, bunu da iletmeme rağmen farklı boyutlara geldi iş. En son arabuluculukta anlaşmazlık imzaladık. Devletin prosedürünü uyguluyoruz. Daha sonra bu anlaşmazlığın sonucunu beklerken, özellikle iki haftadır gördüğünüz gibi önce binaya giriş kapısının camını taşla kırdı. Ben bu kapıyı 3 kere aleminyum ile kapattırdım. En sonunca sac getirip kaynak yaptırdım.  En son kapıyı sökmüş. Biz İstanbul Fuarı’na gittiğimizde elektriğimizi kesiyor. Ayrıca benim elektrik sayacımın mührünü de kopartmışlar. Daha sonra da doğalgaz vanalarımızı kapatıyor ve kombimiz çalışmıyor. Evimde de kedim var. Kedim 2 gün boyunca evde soğukta kaldı hayvan. Bunun vebali artık onlara kalmış. Dün akşam da biz karakola suç duyurusunda bulunduk, whatsapp görüşmelerimiz ile birlikte. Polislere, kapıyı tamir edip, geri getireceklerini söylemişler. Ev sahibine, kapımızı tamir edildikten sora ne zaman takılır diye yazdığımda, ‘Sen evden çıktığın gün’ diye cevap aldım ve bende bunu mahkemeye nüshalar halinde bildirdim. Bizde ev sahibi olduk. Bizim de işyerlerimiz oldu. Bir çok yerde kiracı oldum, esnaflık yapıyorum. Her ayın 15’inde kira ödemelerini de yapıyoruz. Gününü sektirmiyoruz. Bu kadar etik değerleri hiçe saymak, vicdansızlık yapmak, bu kış gününde bunları yapmak hiç bir insana yakışır durum değil”

Emirhan Bayram, kendileri ile birlikte binada oturan bir diğer kiracının da ev sahibinin baskılarına dayanamayarak evden taşınacağını ifade etti.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş