İNEGÖL’DE FINDIK HASADI BAŞLADI

Yıllardır bazı kırsal mahallelerde yetişen fındık hasadı İnegöl’de başladı. Ülkemizde genelde Karadeniz Bölgesin’de yetişen fındık yaklaşık 30 yıldır İnegöl’de de yetişiyor.

Yayınlama: 12.09.2017
659
A+
A-

Hacıkara mahallesinde dedesinden aldığı fındık üretimini sürdüren fındık üreticisi Selahattin Yılmaz, Fakıbaba’ya seslendi; Bahçekaya mahallesinde ikamet ettiklerini fakat Hacıkara mahallesindeki tarlada fındık üretimi yaptıklarını ifade eden Yılmaz, “Tahtaköprü, Tüfekçikonak, Mezit, Mesruriye, Bahçekaya, Konurlar, Bahariye mahallelerde fındık üretimi yapılıyor. Bizde dedemizden kalan bu geleneği sürdürüyoruz. 30 yıldan bu yana fındık üretimi yapılıyor. Geçen sene fındık 13 liralara yükselmişti ama rekolte düşüktü. Bu sene aynı fiyatlarda olur diye üretime devam ettik ama busene de fındık para yapmadı. Bol bereketli bir dönem geçirdik. Piyasaya bozuk. Kilosu 8 lira civarında alınıyor.” Dedi.

500 TON BEKLENİYOR 
İnegöl’de 2 bin dönüm alanda fındık üretiminin yapıldığını aktaran Yılmaz, “Ortalama çiftçilerde 30-40 dönüm alanda fındık var. 2 bin dönüm alandan 500 ton civarında ürün bekleniyor.” Diye konuştu.

BAKAN FAKIBABAYA ÇAĞRI 
Fiyatlardan yakınan Yılmaz, “Bakan Fakıbaba; fındığa çare bulacağım dedi. Henüz bulamadı. Buna bir çare bulunmalı. Geçimimizi fındıktan sağlamaya çalışıyoruz. günlük 60 TL yevmiyeli işçi bulmakta zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.






FİYAT ARTMASINI BEKLİYORUZ 
İşçi bulamadıkları için bir aydan bu yana kendi imkanları ile fındık hasadı yaptıklarını aktaran Selahattin Yılmaz’ın eşi Mürüvvet Yılmaz ise, “Bir aydan bu yana fındık topluyoruz. İşçi getiremiyoruz. İşçiler gelmiyor. Bizde kendi imkanlarımızla topluyoruz. Sonuna geldik sayılır hasadın. Fiyatlar düşük. Fiyatların 15 TL’ye kadar çıkmasını istiyoruz. Ancak bizi bu fiyatlar kurtarır. 2 ay boyunca fındık hasadıyla uğraşıyoruz. Ürün kalitesi ve rekoltesi iyi durumda. Tüccarlar geliyor, ürünlerimizi onlara veriyoruz. Fiyatların artmasını bekliyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş