İnegöl’de gereken değeri görmüyor Yurt dışında ülkemizi temsil ediyor

İnegöl’e bağlı Boğazköy doğumlu olan ve şuan ilçemizde ikamet eden Alparslan Balaban isimli genç, İnegöl’de fazla tanınmamasına rağmen uluslararası kütük kesme yarışmasında ülkemizi temsil ediyor.

Yayınlama: 16.04.2018
884
A+
A-

Alparslan Balan, yaptıkları spor ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, düşüncelerini dile getirdi.

 

İlk olarak Timbersports  ile ilgili bilgiler veren Alparslan Balaban, “Yaptığımız sporun Türkçesi Kütük Kesme Yarışması. Ama daha çok İngilizcesi kullanılıyor; STIHL Timbersports” dedi.






 

2014 YILINDA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDUK

Yaklaşık 7 yıldır bu spor dalı ile ilgilendiğini belirten Balaban, “İnegöl’de ikamet ediyorum. Bu spora İnternet üzerinden katıldım. 7 Senedir bu sporu yapıyorum. Eleme usulü yapılıyor her şey. Bin kişi içerisinden ilk 5’e girdim ben. 2014 Yılında Avrupa Şampiyonu olduk.  Onun haricinde yine ilk 7’e girdiğimiz zamanlarda oldu. Dünya şampiyonu olmak tabi çok zor. Çünkü karşımızda ki ülkeler bu spora ciddi bütçe ayırıyor. Tabi dış ülkelerdeki sporcular, antrenmanları her gün yapıyorlar. Bizim gibi hani 15 günde bir yamıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

KULLANILAN ALETLER SAF ELMAS

“15 Günde bir biz İstanbul’a gidiyoruz antrenman için” ifadeleri ile sözlerini sürdüren Balaban, “Kullandığımız baltalar ve testere saf elmastan. Bu aletlerin yapımı toplamda bir ay sürüyor. Bunları bize Sadal Tarım Makineleri tedarik ediyor bize. İstanbul’da bu şirket. Bu şirket uluslararası bir firma. Bu firma arkamızda ve bizleri yurt dışındaki yarışmalara götürüyor ve ülkemiz adına yarışıyoruz” dedi.

 

32 ÜLKENİN İÇERİSİNDE TÜRKİYE İLK 8’DE

Milletimizin genlerden gelen bir güce sahip olduğunu ve bu nedenle imkansızlıklardan dolayı fazla antrenman yapmamalarına karşı güzel sonuçlar elde ettiklerini ifade eden Balaban, “Dünya Şampiyonasına şuanda 32 ülke katılıyor. 32 Ülkenin içerisinde Türkiye ilk 8’de. Biz onlar kadar antrenman yapamıyoruz, onların sahip olduğu imkanlara sahip değiliz ama milletimizin bir ırsi yapısı var. Bizim de mücadelemiz bayrak için olunca, milli duygularla yarışıyoruz” dedi.

 

DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN İNGİLTERE’YE GİDECEK

Önümüzdeki Ekim Ayı içerisinde, İngiltere’de yapılacak olan şampiyona için İngiltere’ye hareket edeceklerini belirten Balaban, “Şuan önümüzde İngiltere’de Dünya Şampiyonası var. Ekimin ilk haftasında nasip olursa orada olacağız. 20 Bin seyirci bizleri izleyecek. Bilet satışları şuanda bitti. Ve bu şampiyonaya 32 ülke katılacak” dedi.

 

İNEGÖL’DE BU SPOR TANINMIYOR

İnegöl’de bu sporun fazla bilinmediğini ve insanların bu konuda kendisine karşı olumsuz cümleler kurduğunu belirten Balaban, “İnegöl’de bu sporu çoğu insan bilmiyor. Benim bayrak için de yarıştığımı bilmiyorlar. Bu konuda bizim İnegöl’ümüzün büyüklerinden yardım bekliyorum. İnegöl’de ne yapılabilir noktasında büyüklerimizle istişareler etmek isterim” dedi.

 

İSRAİLLİLERİN TEKLİFİNİ REDDETTİ

İsrail heyetinin kendilerine bu sporu öğretmeleri için İsrail’e davet edildiğini ama bu daveti reddettiklerini belirten Balaban, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Şampiyonalara katılırken, İsrail’den bir heyet de bizi izlemiş. Sonra internet üzerinden bizim videolarımızı da izlemişler. Daha sonra bizimler iletişime geçtiler ve İsrail’e davet ettiler bizi. Onlara bu sporun nasıl yapıldığını öğretmemizi istediler. Ama biz bunu geri çevirdik. Her ne kadar bu işi profesyonel olarak yapsak da, Filistinli kardeşlerimiz de gözümüzün önünden gitmiyor. Bu nedenle bu teklifi düşünmeden hemen geri çevirdik”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş