İnegöl’de ‘Leylek Suyu’ kuyruğu

İnegöl’e bağlı kırsal Fevziye Mahallesi’nde bulunan ‘Leylek Suyu’ kaynağı, vatandaşların akınına uğruyor. Birçok vatandaş, Leylek Suyu doldurmak için sıraya giriyor.

Yayınlama: 02.05.2021
3.659
A+
A-

İnegöl’e bağlı Kırsal Fevziye Mahallesi’nde bulunan Leylek Suyu, birçok vatandaşın akınına uğruyor.

 

Yılın belirli aylarında akan ve Leyleklerin bölgeye gelmesi ile su aktığı için ismine ‘Leylek Suyu’ denilen doğal tatlı su, sadece İnegöllülerin değil birçok vatandaşın dikkatini çekiyor.






 

Sokağa çıkış yasağı bulunmasına rağmen, ilçe dışında ikamet eden vatandaşlar, alınan özel izinlerle Leylek Suyu için Fevziye kırsal Mahallesi’ne geliyor.

 

Damacana ve küçük bidonlarla bölgeye akın eden vatandaşlar, sularını buradan temin ediyor. Saf ve duru olan Leylek Suyu, özellikle aşırı soğuk olduğu ve doğal tatlılığı nedeni ile tercih ediliyor.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Güzel isimli vatandaş, “Bende buraya ilk defa geldim. Daha önce yapılan haberlerden dolayı duymuştuk geçen sene. Bu senede gelip bir arkadaşımıza su dolduralım dedik. Çok da güzel bir yer. Suyuhn tadına bakamıyoruz ama doldururken buz gibi olduğunun farkına varıyoruz. Gerçekten muhteşem. Buranın doğal güzelliği de var aynı zamanda. İnegöl’ün etrafı gerçekten cennet gibi” dedi.

 

Ogün Kurdaş isimli vatandaş ise, “İnegöl’de böyle bir yerin olduğunu bilmiyorduk. Bizde haberlerden duymuştuk. Geldik, gördük. Su doldurup İnegöl’e döneceğiz. Gerçekten harika bir yer ve buz gibi su”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş