İNEGÖL’DE MOBİLYA ÜRETİMİ TEDBİRLERLE DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin mobilya başkenti olarak anılan İnegöl’de mobilya üretim merkezleri coronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler ile üretime devam ediyor.

Yayınlama: 06.04.2020
679
A+
A-

Coronavirüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde alınan tedbirlere Türkiye’nin mobilya üretim merkezi İnegöl’de mobilya üretim firmalarında tedbirli bir şekilde çalışmalar devam ediyor.

 

Çalışma alanlarında belirli bir mesafe ile çalışan işçiler, eldiven ve maskesiz çalıştırılmıyor. Yemek saatinde ise yemekhaneler bir masa 2 kişi çapraz oturacak şekilde yemeklerini yiyor.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Mobilya Sanayi’nde işletmelerimizin yüzde 90’ı işinin başında. Kimi işletmelerde kısa dönem çalışma şekline geçti. Saat ayarlamalarına geçen firmalarımız var. Cumartesi günü çalışmayan firmalarımız var. Firmalar kendine has uygulamaları var. Devletimizin de burada destekleri var. Bu desteklerin yanında içeride iş güvenliği ile ilgili alınan tedbirler var. Her çalışan belirli bir mesafe aralığı ile, maske ve eldivenli çalışma zorunluluğu var. Bu kurallara işletmelerimiz de uyuyoruz. Daha önce aldığımız siparişlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Nakliye ağı hala devam ediyor. Belirli bölgelerde sıkıntı olsa da yine de nakliye ağı çalışıyor. Nakliye çalıştığı sürece, mağazalar ürün istediği sürece işletmeler işinin başında olacaktır. Bu arada yıllık izinleri kullandıran firmalarımız var. Her işletme kendine has bir şekilde çalışma yapıyor. Dileriz ki hiçbir şey olmaz. Önce insan sağlığı sonra iş gelir. İkisini bir arada götürmeye çalışıyoruz” dedi.

 

İhracatın yarı yarıya durduğunu belirten Ayhan, “İhracatta artık yavaşlama var. Birçok gümrük kapısında sıkıntı var. Zaten alıcılarda ısrarlı bir şekilde ürün istemiyorlar. Çünkü kendi ülkelerinde de sıkıntı var. Şuanda ihracat yüzde 50 durdu. İç pazarda Ramazan ayına kadar siparişleri bitiren bitirir sonra orası da durur. Temennimiz bu işin aşısının bulunması ve tekrar sağlıklı günlere dönmek. Eskisi gibi gece gerekirse vardiyalı çalışmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

HABER: KADİR İNCİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş