İnegöl’de tasarruf finansman şirketi vatandaşı mağdur etti

Yayınlama: 27.08.2023
842
A+
A-

İnegöl’de ev alma hayali ile 2020 yılında başvurduğu tasarruf finansman şirketinin ödeme günü geldiğini çeşitli bahaneler ile süreci uzattığını belirten İnegöllü vatandaş, “Bizler sözleşme imzalarken, ödemede 6 ay uzatma gibi bir konu gündeme gelmedi. Ama şimdi bizlere 6 ay diyorlar. Bu konuda bizler mağdur olduk. Bu nedenle de İnegöl’deki vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için özellikle bu tip konulardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Halk arasında faizsiz ev alma, faizsiz taşıt alma gibi isimlerle anılan tasarruf finansman şirketlerinin denetimi BBDK’ya geçmişti. Daha sonra ise sektörde faaliyet gösteren 35 firmadan 21’inin yeterli şartları karşılayamadıkları için tasfiye edileceği açıklanmış ve onaylı 6 firma kalması sektör için sürpriz olmuştu.

Bu sürecin ardından da İnegöl’de henüz yaşanan bir hadiseden dolayı vatandaşlar tedirgin olmaya başladı.






İnegöl’de ikamet eden T.E. isimli vatandaş, kendisinin mağdur edildiğini ifade ederek İnegöllü vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Ev alma hayali ile 2020 yılında bir tasarruf finansman şirketine başvurduğunu belirten T.E., süreci şu ifadelerle anlattı;

“2020 Yılında ev almak için başvuruda bulundum. Başvuru anında bu şirketin personeli bizlere çok iyi davrandı, ilgilendi. 2022 yılına geldiğimizde bizim yaptığımız başvurunun fiyatı belliydi. Ev fiyatları da aşırı derecede artında bizim ev hayalimizde böylece sonlanmış oldu. Daha sonra biz de 2022 yılında ev almak için yaptığımız başvuruyu otomobile çevirdi. Yani araba almak istedi. Bununla ilgili de prosedürleri tamamladık. Ama 2023 yılına geldiğimizde ise işler değişmeye başladı”

Ödeme tarihi geldiğinde şirket personellerinin kendilerine sıcak davranmayı bıraktığını be alay eder gibi konuştuğunu belirten T.E., sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“2023 yılının 8’inci ayında bizlere para ödemeleri gerekiyordu. Daha sonra bunun için tekrar gidip şirket personeli ile görüştük. İlk başvurumuzda bizlerle çok ilgilenen personeller artık bizi görünce ‘bekleyin’, ‘şurada durun’ gibi ifadeler kullanıp bizlerle ilgilenmemeye başladı. Daha sonra hiç beklemediğimiz şeyler söylenmeye başlandı. Bizlere para veremeyeceklerini ve 6 ay sonrasına ödeme yapabileceklerini söylediler. Bizde sözleşmede bu aya ilişkin anlaşma yaptığımızı ifade ettik ama orada bulunan bir personel, böyle bir hakları olduğunu ifade etti. Sonrasında ise eğer istemiyorsak iptal edip, dosya parasını kestikten sonra 6 ay sonra paramızı verebileceklerini söylediler”

İnegöllü vatandaşların bu tip konulara dikkat etmesi gerektiğini belirten T.E. sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Bizler sözleşme imzalarken, ödemede 6 ay uzatma gibi bir konu gündeme gelmedi. Ama şimdi bizlere 6 ay diyorlar. Bu konuda bizler mağdur olduk. Bu nedenle de İnegöl’deki vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için özellikle bu tip konulardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum”

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş