İNEGÖL’DE TOPLANDILAR

11 Nisan 2017 tarihinde yapılan kongre neticesinde İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik’in Başkan olarak seçildiği Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, İnegöl’de tanıtım toplantısı düzenledi.

Yayınlama: 19.04.2017
941
A+
A-

Geçtiğimiz sabah düzenlenen programa ilçe protokolü, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, sektör temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

 

TEBRİK EDİYORUM






Tanıtım toplantısında programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa Merkez Ziraat Odaları Başkanı Fevzi Fırtına, “11 Nisan’da yaptığımız İl Koordinasyon Kurulu seçiminde İnegöl Ziraat Odası Başkanımız Sezai Çelik, kapalı oylama sonucunda odalar arasında İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığına seçilmiştir. Başkan yardımcılığına Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, İl Ziraat Odaları Genel Sekreterliğine İsmail Akyıldız seçilmiştir. Yeni seçilen arkadaşlarımıza hayırlı görevler diliyor, Bursa tarımına hayırlar getirmesini diliyorum. Teşkilatlanma şeklimiz Büyükşehirlerde İl Koordinasyon Kurulu odalar tarafından seçilir, merkez oda da genel idare tarafından seçilir. Merkez İdare, komisyonlarda odalarımızı temsil eder. İl Koordinasyon Kurulu da il bazında odalarımızı ve ilçelerden gelen sıkıntıları rapor halinde genel merkeze ve Bakanlığa sunar. Her ay periyodik olarak toplantılar gerçekleştiririz. Bu da İl Koordinasyon Kurulu Başkanımız gözetiminde ve bilgisinde yapılmaktadır. Göreve getirilen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

 

İNEGÖL’DE ÇOK GÜZEL BİR UYUM VAR

İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında İnegöl olarak arkadaşlarımızın teveccühü sonucu seçildik. Bu sebepten böyle bir toplantı yaparak istişarelerde bulunma ihtiyacında bulunduk. Bundan sonra işimiz daha zor. Başaramayacağımız bir işe hiçbir şekilde kalkışmam. Oda Başkanlarımızın da desteği ile tarımın tüm paydaşlarıyla el ele tüm Bursa’da nerede ne sorun varsa, problem varsa hepsinin takipçisi olacağız, gerekli yerlere taşımaya çalışacağız. İnegöl’de çok güzel bir uyum var. Diğer ilçelerde de böyle olmasını dilerim. Belediye Başkanımız Büyükşehir yasası çıkmadan önce de tarıma desteklerini sürdürüyordu. Ayçekirdeği festivali adı altında başladığımız çalışmaları bugün İnegöl Tarım Fuarı adı altında devam ettiriyoruz. İhtiyaç duyduğumuz zaman bizim yanımızda olduğu için Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

KENDİSİNE GÜVENİYORUZ

İnegöl Belediyesi olarak kırsalla ilgili her türlü çalışmada koordinasyon içerisindeyiz diyerek sözlerine başlayan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöllü bir kardeşimizin Bursa Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanlığına seçilmesi bizi memnun etti. İnegöl Belediyesi olarak kırsalla ilgili her türlü çalışmada koordinasyon içerisindeyiz. Başkanımız bundan sonra Bursa’nın tüm sorunlarını Ankara’ya taşıyacaktır. Kendisine güveniyoruz. İnegöl olarak 3 yıldır kırsal mahallelerimizin kalkınması adına birçok hizmet yapıyoruz ve bu hizmetleri de Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve muhtarlarımızla istişare içerisinde yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra yapacağımız tüm çalışmalarda yine bu kurumlarla birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

TARIM SEKTÖRÜ ÇOK KUTSAL BİR İŞ YAPIYOR

Programda son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise, “Helikopter kazasında hayatını kaybeden aziz şehitlerimize baş sağlığı diliyor, yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ziraat Odaları temsil ettikleri gruplar itibariyle çok kutsal bir iş yapan sektörü temsil ediyorlar. Tarım sektörü çok kutsal bir iş yapıyor, insanları doyuruyor, insanlığın devamını sağlıyor. O yüzden insanlık tarihi kadar eski ve değerlidir. Dünyada ilk şehirlerin ortaya çıkması tarım sektörünü artı vermesiyle oluşmuştur. Bir kişinin ürettiği kendisini ve ailesini doyurmanın ötesine geçtiğinde taş işlemeyle, ağaç işlemeyle alakalı insanlar da karınlarını doyurur hale geldiği için şehirler oluşmuştur denir. Tarım tarihi ve çiftçilik insanlık kadar eskidir ve kıyamete kadar önemini koruyacaktır. Ziraat Odaları olarak sizler çok önemli bir grubun, çiftçilerin dertleriyle hemhal olarak tarım sektörünün ayakta kalması için çok önemli işler yapıyorsunuz, bizleri doyuruyorsunuz. İnsanlar niye örgütlenir? Çiftçiler bireysel olarak ayakta kalamazlar mı? Günümüz toplumu için örgütlü toplum derler. Çiftçiler de örgütlenerek bir toplumda üretilen refahtan, milli gelirden kendi hakları olan miktarı almak isterler. Yine tarımla ilgili kullanılan girdilerin fiyatlarını kabul edilebilir limitlere çekmeye çalışırlar, ürünü olabildiğince ucuz arz etmeye çalışırlar, bu onurlu vazifeyi yaparken kendi refahlarını da sağlamak isterler. Çiftçiler ve diğer meslek grupları o yüzde örgütlenmiştir. Şuana kadar da elimizden gelen gayreti kendilerine sunmaya çalıştık. Ziraat Odalarının yapmış oldukları bu güzel vazife noktasında çiftçilerimize sunacakları hizmetlerde ellerimizden gelen tüm desteği göstermeyi kendilerine vaat ediyorum” dedi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş