İnegöl’de vakalarda patlama yaşanıyor

Kademeli normalleşme sürecinin ardından ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de vakalarda patlama yaşanıyor. Günlük test sayısı 400 ile 500 arasında değişirken, son bir haftada ölüm sayılarında da artış meydana geldi.

Yayınlama: 12.04.2021
1.622
A+
A-

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları, kademeli normalleşme süreci ile birlikte yeniden artışa geçmeye başlamıştı. Ülkemizde vakalardaki artış devlet yetkililerini de harekete geçirdi.

 

Kademeli normalleşme sonrası artışların yeniden önün geçilmesi için bir yandan aşılama devam derken diğer yandan ise yeni tedbirlerin alınacağı gündeme geldi.






 

Ramazan ayının da gelmesi ile bir kapanma dönemine girilebileceği kulislerde konuşulurken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bilim Kurulu’nda gerekli tavsiye kararları alındı. Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde bir araya gelecek Kabine’de ise son kararlar verilecek.

 

Toplantıda Cumhurbaşkanı’nın daha önce işaret ettiği, Türkiye’nin ‘dinlendirilmesi’ formülü ele alınacak.

 

Kabine’de vaka sayılarındaki artışın nedenleri, atılması gereken yeni adımlar, aşı tedarikinde gelinen nokta, yerli aşı çalışmaları tüm yönleriyle ele alındı. Türkiye genelindeki koronavirüs tablosuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, brifing verecek. Uzun süreden beri ilk kez pazartesi yerine salı günü toplanacak olan Kabine’nin en önemli gündem maddesi yine koronavirüsle mücadele ve alınabilecek yeni tedbirler olacak.

 

İNEGÖL’DE SON DURUM

Öte yandan kademeli normalleşme ile birlikte İnegöl’de pozitif vaka sayısı yeniden yükselirken, buna paralel olarak da ölümler son haftalarda artmaya başladı.

 

GÜNLÜK 400-500 ARASINDA REST

Öte yandan günlük test sayısı İnegöl’de 400-500 rakamlarına kadar yükseldi.

 

ÖLÜMLER VE AĞIR HASTALAR ARTIYOR

Öte yandan ilçemizde enfekte olan vatandaş sayısı her geçen gün artarken, buna paralel olarak ilçemizde ölümler ve durumu ağırlaşan hasta sayısında da ciddi artış meydana geldi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş