iNEGöL’DEN 3 KiŞi HABUR’A DOĞRU YOLA ÇIKACAK

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Erim, Kerkük’te yaşanan sıkıntılardan dolayı Ertuğrulgazi Dernekleri federasyonu olarak yapılan programla Türkiye genelinde yaklaşık 250 kişinin Habur Sınır Kapısı’na doğru hareket edeceğini, İnegöl’den 3 kişinin de bu heyetin içerisinde olacağını ifade etti.

Yayınlama: 19.10.2017
1.394
A+
A-

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Erim, Kerkük’te yaşayan Türkmenler için bölgeyi gezmek ve onların dertleri ile hemhal olmak için böyle bir program icra edildiğini, devletimizin can güvenliği nedeni ile sınırdan geçmelerine izin verilmese bile, Habur Sınır Kapısı mevkiine çadırlar kurulacağını ifade etti.

 

HABUR SINIR KAPISI’NDA TOPLANILACAK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Erim, “Bildiğiniz gibi Kerkük’te olaylar karışık. Bizlerde federasyon ve konfederasyonumuz ile bir program düzenledik. Şu anda büyüklerimiz Kerkük’teki Türkmen liderlere ulaşmaya çalışıyor ama ulaşamıyor. Biz bir program yaptık ve Habur Sınır Kapısı’na doğru gideceğiz. Toplanma yerimiz orası olacak” dedi.

 

İNEGÖL’DEN 3 KİŞİ PROGRAMA KATILACAK

Türkiye genelinde yaklaşık 250 kişinin katılacağı programa İnegöl’den de 3 kişinin katılacağını belirten Erim, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Yapılan program geniş çaplı bir program. Ülke genelinde yaklaşık 250 kişi bu programa katılacak. İnegöl’ümüzden de programa 3 kişi iştirak edecek. Tabi bu sayıların hepsi Kerkük’e gitmeyecek. Şırnak Valimiz bizim can güvenliğimiz için sınırdan geçişimize izin vermeyebilir. Verilmesi durumundan Kerkük ve Tuzhurmatu’ya ziyaret gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan bu ziyarete İnegöl heyetinden 1 kişi katılacak”

 

İZİN VERİLMEZSE ÇADIR KURULACAK

Habur Sınır Kapısı’ndan geçişe izin verilmemesi durumunda sınır kapısına yakın bir mevkide çadır kuracaklarını belirten Erim, “Allah nasip ederse programımız Perşembe günü başlayacak. Perşembe günü Habur Sınır Kapısına doğru yola çıkacağız. Geçişimize izin verilmemesi durumunda bizler çadırlarımızı kuracağız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş