İnegöl’den Kızılay’a 150 ünite kan desteği

Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi, İnegöl Devlet Hastanesi Poliklinik bölümünde kan bağış kampanyası düzenledi. 2 gün süren kampanyada 150’nin üzerinde ünite kan temin edildi.

Yayınlama: 31.01.2018
788
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Alime Toklu Ayaz, “Bursa Kızılay Kan Merkezi olarak, biz kan alma ekipleri yapmaya devam ediyoruz. Sağlıklı vatandaşlarımızdan kan vermek isteyenler bize gelerek kan bağışında bulunabilirler. İnegöl’de daha önce sık ekipler yapıyorduk. Fakat kan bağışında düşüşler oldu. Bu nedenle de üç ayda bir Atatürk Anıtı önünde ekiplerimizle kan bağışı kampanyası yapmaya çalışıyoruz ama kış döneminde kan bağışçısı çok azalıyor. Bu nedenle Devlet Hastanesinde, ayda bir olacak şekilde planlamalar yaparak, ekipler düzenliyoruz. Kan vermek isteyen vatandaşlarımız SMS’lerimizi ve basını takip ederek, Devlet Hastanesinin yönlendirmesi doğrultusunda da gelip kan alma ekiplerimize, kan bağışında bulunulabilir. Kış döneminde kan ihtiyacı fazla olabiliyor. Ve bütün vatandaşlarımızı bu dönemde de kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Yaz, kış ayırt etmeksizin özellikle Ramazan aylarında ve kış aylarında düşen kan bağışçısı sayılarını desteklemelerini talep ediyoruz.Hava şartlarından dolayı hepimiz üşüyoruz ama bunun kan bağışıyla alakası yok. Tıbben söylenen bir şey değil” şeklinde konuştu.

 

KÖK HÜCRE ÖRNEKLERİ DE ALABİLİYORUZ






Kansızlık problemine de değinen Ayaz, “Süt ürünleriyle kan yapıcı ürünleri birlikte tüketmemeleri gerekiyor. Kadınların kan değerleri fizyolojik yapıları gereği daha düşük olabiliyor. Kadınlardan kan değeri 12,5 ve üzerindeyse kan bağışı alıyoruz. Erkeklerden ise 13,5 ve üzeriyse alıyoruz. Kan değeri düşük olan vatandaşlarımız kuru baklagillerden zengin beslenmeleri lazım. Kafein türü ürünleri çok fazla tüketmemek gerekiyor. Kan değeri düşük olan vatandaşlarımız aile hekimlerine giderek, daha detaylı bilgi alabilirler. Kan değerleri yüksek, kendini sağlıklı hisseden 50 kilonun üzerinde olan bireyleri kan bağışı bulunmaya davet ediyoruz. Bizler 18-65 yaş arasında ki herkesi değerlendirmekle hükümlüyüz. Ekiplerimizle kök hücre örnekleri de alabiliyoruz. Vermek isteyen vatandaşlarımız bu konuda da bizlere başvuru da bulunabilirler. Kana bir gün bizimde ihtiyacımız olabilir. Bu anlamda bütün vatandaşlarımızın kan vermesini istiyoruz. Bu toplumsal bir sorumluluk, ihtiyacı olan vatandaşlarımızın kan bulabilmesi için sağlıklı vatandaşların kan vermesi lazım” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş