İNEGÖL’DEN TAMİR İÇİN GİTTİ YENİŞEHİR’İN SİMGESİ OLDU

İnegöl’ün eski tarihi oklularından biri olan Cumhuriyet İlkokulu’na (Saatli Mektep) ait olan saat, bugün halen daha Yenişehir Saat Kulesi’nde çalışıyor.

Yayınlama: 20.09.2019
831
A+
A-

İnegöl’de 1903 yılında eğitim ve öğretime başlayan Cumhuriyet İlkokulu, tarihe tanıklık etmeye devam ediyor. İnegöl’de okul mezunlarına yönelik yapılan sergide konuşan eski mezunlardan Nizami Erim, Yenişehir Saat Kulesi üzerinde çalışan saatin Cumhuriyet İlkokulu’ndan gittiğini söyledi.

 

TAMİR İÇİN GÖNDERİLDİ






Geçtiğimiz günlerde İnegöl Kent Müzesi’nde düzenlenen, “Geçmişten Günümüze Cumhuriyet İlkokulu” sergisinde konuşan 1949 mezunlarından olan Nizami Erim, okul tarihini anlattı. Saatli Mektebin bahçesinde bulunan saatin bozulması soncu Yenişehir’de bulunan bir saat ustasına tamir için götürüldüğünü belirten Erim, “Yenişehir’de bulunan saat kulesinin İnegöl Saatli Mektebi’nin saati olduğunu burada ki hiç kimse bilmiyor. O yıllarda İnegöl’de saat ustası bulunmadığı için okulun saati bozulunca Yenişehir’e tamire gönderildi.  Saat tamire gönderildikten sonra Alman Harbi araya girince saat orada unutulup kaldı. Yıllar sonra Yenişehir Belediyesi saat kulesi yapımında, İnegöl’den giden Saatli Mektep’in saatini kulede kullandı. Bu bilgiyi de tarihe tanıklık etmek için buradan duyurmak istedim” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş