iNEGöL’E öZEL EĞiTiM öĞRETMENi MüJDESi

Öğretmen adaylarının eğitim kurumu tercihlerinin ardından görev yerlerinin belli olacağı 9 Ağustos tarihini beklemeye başladı. Bu kapsamda İnegöl’e toplamda 21 tane Özel Eğitim Öğretmeni atanacağı bilgisine ulaşıldı.

Yayınlama: 09.08.2019
960
A+
A-

Son yıllarda yaygınlaşan otizm, dil bozukluğu, DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluk) gibi sadece eğitim ile düzelebilen ya da düzelmeye yakın hale gelen hastalıklar için açılan okullarda eğitmen bulmak bir hayli zorken, son atamalarla birlikte İnegöl’e toplamda 21  tane özel eğitimci öğretmen ataması yapılması bekleniyor.  

 

ATAMA YAPILACAK OKULLAR






İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe         

İnegöl Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

İnegöl Hanife-Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi       

Nene Hatun Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe     

Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Meslek Okulu

 

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLİĞİ NEDİR?

Özel Eğitim Öğretmenliği ülkemizde Eğitim Fakülteleri altında kurulan ve Normal Eğitim Teknikleri dışında kalan bireylere eğitim-öğretim hizmeti üzere eğitim veren bölümlerdir. Temel olarak Özel Eğitim Öğretmenleri çeşitli öğrenme, zekâ, duygusal ya da fiziksel engelleri olan öğrencilere eğitim vermek üzere özel olarak eğitim almış ve yine özel bazı yöntemleri benimsemiş öğretmenlerdir.

 

Bu öğretmenler normal tekniklerin işe yaramadığı noktalarda özel ilgi ve eğitim tekniklerini kullanarak öğrencilerin kendi potansiyellerini tam olarak ortaya çıkarmalarını sağlamaktadırlar. Özel Eğitim Öğretmenliği yapı itibari ile normal Öğretmenlerden biraz daha zorlu ve sabır isteyen bir iştir.

Bu alanda kendisini geliştirecek olan adayların Sabırlı ve Özel Öğrencilerle Çalışma isteğine sahip bireyler olması gerekmektedir.

 

Eski sistemde Özel Eğitim Öğretmenliği temelde 4 Ana dal üzerinden yürütülmekte idi. Bunlar;

Üstün Zekâlılar Öğretmenliği

Zihinsel Engelliler Öğretmenliği

İşitme Engelliler Öğretmenliği

Görme Engelliler Öğretmenliği

 

2014 yılında Talim ve Terbiye Kurulu tarafından öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarına ilişkin gerçekleştirilen düzenleme kapsamında Zihinsel Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği ve Görme Engelliler Öğretmenliği lisans programlarından mezun olanlar “Özel Eğitim Öğretmeni” olarak atanmaya başlanmıştır.

 

Buna istinaden 2015 yılında Yükseköğretim Kurulu tarafından Zihinsel Engelliler, İşitme Engelliler, Görme Engelliler ve Üstün Zekâlılar/Yetenekliler Öğretmenliği olarak ayrı ayrı verilen lisans eğitimlerinin birleştirilerek, “Özel Eğitim Öğretmenliği” adı altında yeni ve tek bir lisans programı olmasına karar verilmiştir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş