İnegöllü esnafı şaşırtan banknot

İnegöl’de sahte olmamasına rağmen, merkez bankasının yaptığı hata nedeni ile eksik sıfırlı basılan 100 TL, İnegöllü esnafı şaşırttı.

Yayınlama: 18.11.2020
1.902
A+
A-

İnegöl terminalde kafe işletmeciliği yapan Ramazan İlçin, gün sonu hesaplarını kontrol ederken 100 TL’lin bir sıfırının eksik olduğu görünce şaşırdı. Yorgunluktan dolayı tekrar tekrar banknota bakan İlçin, paranı sahte olduğunu düşünerek, bin gün sonra bankaya gitti.

 

Bankada paranın sahte olmadığının söylenmesi üzerine, eksik sıfırlı banknotun Merkez Bankası’nın hatasından kaynaklandığı ortaya çıktı.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ramazan İlçin, şu ifadeleri kullandı:

 

“Geçen akşam hesapları toplarken, paraları sayarken gözüme bir şeye takıldı.  Parayı sayıyorum sayıyorum sıfırı eksik bir tanesi dikkatimi çekti. Acaba yorgunluktan mı diye tekrar cebime koydum. Sabahleyin tekrar baktım paranın sahte olduğunu düşündüğüm ondan sonra eyvah dedim bizi tanıyanlar makara yapacaklar.  Sonra dostların yanına gittik parayı kontrol ettirdik. Sonra birde bankaya gittik kontrol ettirdik. Paranın gerçek olduğunu öğrendik. 100 TL’nin sıfırı eksik. Merkez bankasının bir hatası olabileceğini düşündük. İnsanlar parayı çok merak ediyor, görmeye geliyorlar, fotoğraf çekiniyorlar. İlgi çok büyük”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş