İnegöllü esnaflardan Fransa ürünlerine boykot

Fransa’da Peygamber Efendimize yapılan karikatür hakaretlerinin ardından İnegöl’deki bazı esnaflar ortak karar alarak, Fransa ürünlerini boykot etmeye başladı. İşletmelerinin girişine, “Bu işletmede Fransa ürünleri satılmamaktadır. Fransız ürünleri alma, efendimizi üzme” yazıları asılarak, vatandaşlara Fransa ürünleri tercih etmemeleri için çağrıda bulunuldu.

Yayınlama: 08.11.2020
909
A+
A-

İnegöl’deki bazı esnaflar, peygamber efendimize yapılan karikatür hakaretleri nedeni ile Fransa menşeli ürünleri boykot etmeye başladı. Esnaflar ülke genelinde tüm esnafların boykota katılması çağrısında bulundu.

 

MANEVİ DEĞERLERİMİZLE ALAY EDİLDİ






İnegöl’de market işleten Mehmet Ali Alemdar, yapılan hakaretlere tepki göstermek amacı ile bu kararı aldıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 

“Böyle bir uygulamaya katıldığımız için mutluluk duyuyoruz. Fransa’da İslami değerlerimize, peygamber efendimize hakaret içerikli karikatürler paylaşıldı. Bizim manevi değerlerimizle alay edildi. En azından bir tepki ortaya koymak durumundaydık. Böyle bir uygulamanın gelmesi güzel oldu. Uygulamaya katıldığımızdan dolayı da gerçekten mutluyuz. İnşallah böyle şeyler artar, böyle uygulamalar artar, kendi değerlerimizi savunabiliriz”

 

ALLAH’A KARŞI GALİP GELEMEZSİNİZ

Tüm esnaf ve vatandaşları boykota davet eden Kâmil Kaya (32) ise, “Fransa’da peygamber efendimize yapılan hakaretten dolayı, işletmemizde Fransa mallarını satmıyoruz, satmayacağız. Bütün esnaf arkadaşlar, kardeşleri de bu boykota davet ediyoruz. Buradan Fransa’ya diyorum ki; Allah’a karşı galip gelemezsiniz” dedi.

 

TEPKİ GÖSTERMEK İÇİN BU YAZIYI ASTIK

Manav işletmecisi Mustafa Şahin, manav sektöründe zaten Fransa ürünü kullanılmadığını aa farkındalık oluşturmak için boykot kampanyasına katıldığını belirterek şunları söyledi:

 

“Biz manav esnafı olarak dükkânımızda sektör gereği Fransa ürünü bulundurmuyoruz ama bizde karınca kararınca kendimiz bu yazıyı asarak bir farkındalık başlatmak istedik. Peygamber efendimize yapılan hakaretlere sessiz kalmayalım diye tepki göstermek için bu yazıyı astık. Diğer esnaf kardeşlerimizden de Türkiye’den de böyle bir tepkinin oluşmasını bekliyoruz”

 

HİÇBİR FİRMAMIZIN FRANSIZ MALINI ALMASINI İSTEMİYORUZ

Bir diğer işletmeci Yusuf Kahraman ise, “Vatandaşlarımız Fransa ürünleri almayı boykot etsinler. Almamaya dikkat etsinler. Yapılan hakaretleri kınıyoruz. Hiçbir firmamızın Fransız malını almasını istemiyoruz. Bizde böyle karar aldık. Umarım herkes böyle karar alarak uygulamaya devam eder” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş