İnegöllü genç Muhammed Ertem, Tofaş marka araçları bambaşka araçlara dönüştürüyor

Tofaş marka araçları, Almanya’dan getirdiği parçalarla güzelleştiren modifiye tutkunu İnegöllü Genç Muhammed Ertem (25), modifiye ettiği araçları değerinin üstünde satışını gerçekleştiriyor.

Yayınlama: 18.04.2021
2.130
A+
A-

Çocukluk yıllarında arabalara olan merakını 3 yıl önce modifiye tutkusuna dönüştüren Muhammed Ertem (25), 3 yıl önce aldığı ve kasası hariç her detayını Alman marka otomobillerin parçaları ile modifiye ettiği aracını, 120 bin liraya satışını gerçekleştirdi.

Sonrasında aldığı Tofaş marka araçların hepsinin Almanya’dan gelen parçalarla titizlikle modifiye çalışmalarını tamamlayan Ertem, araçları normal fiyatının üzerinde satarak dikkat çekiyor.






 

‘Kamyonet, tırın üzerinde büyüdüğümüz için arabalara da hevesimiz vardı’

 

Babasının mesleğinden dolayı küçük yaşlarda otomobillere karşı ilgisi olduğunu belirten Muhammed Ertem (25), şu ifadeleri kullandı:

 

“Babadan gelme arabalarla biraz uğraştık. Babam tır şoförü. Biz de kamyonet, tırın üzerinde büyüdüğümüz için arabalara da hevesimiz vardı. Bunu daha çok görselliğe döktük. Her gencin araba sürmeyi öğrendiği ya da ilk bindiği araba Tofaş’tır. Biz bu sevdayı bırakamadığımız için bu sevdayı daha çok güzelleştirerek devam ettik bu işe”

İlk aracını, Nilüfer ilçesinde bir seramik işletmesinin numune aracı olarak satın aldığını anlatan Ertem,

 

“İlk arabamı Bursa’dan aldım. Çok sevdiğim bir abim vardı, rahmetli oldu kendisi. Nilüfer’de bir seramik dükkanının numune aracıydı. Aracımız boyasızdı. Aracı alıp buraya getirdim. Ne nerde yapılır, nasıl yapılır diye çok çaba sarf ettim. Ve o arabayı o hale getirene kadar hep hayal ederek düşünerek yaptım. İstediğim gibi de oldu” diye konuştu.

‘Arabanın bir tek kasası Tofaş’

 

Tofaş marka otomobilleri, Alman marka otomobillerin parçaları ile güzelleştirdiğini anlatan Ertem, şu ifadeleri kullandı:

 

“Arabanın bir tek kasası Tofaş. Haricindeki bütün aksesuarları, bütün kullanılan modifiye ekipmanları farklı araçlara ait. Mesela aracın far silecekleri Mercedes’e ait. Koltukları, aynaları BMV’ye ait. Yani Avrupa’dan gelen parçalarla toplanmış bir araç bu. Arabayı aldığımız zaman ilk evre Ankara’da. Ankara’ya gidiyoruz sunroofu açtırıyoruz. Zaten sıfır ve yurt dışından gelen sunroof. Su kanalları mevcut, su geçirmesin diye tam otomatik sunroof. Aynalar, vites topuzu, koltukları ve buna benzer sayamadığım birçok malzemesi BMV’ye ait. E39 aynaları var, E34 koltukları var, E30 ışıklı vites topuzu var. Bunların hepsi de Almanya’dan geliyor”

Modifiye ettiği araçların sıra dışı olduğu için değerinin üzerinde satıldığını anlatan Ertem,

 

“Şu an minimum değerde alabileceğimiz en güzel ve boş araç 40 bin lira olarak geçiyor.40 Bin liraya aldığımız aracın koltuk ve iç detaylı tasarımları 15 bin lira kadar tutuyor. 8 bin 500 cantları, sunroofu, aynası, camı… Bütün camları mesela değişiyor. Ortalama maliyeti ince detaya girmeden 80-85 bin liraya kadar mal olan araçlarımız var. Bu iş biraz detayına giriyor. Tesisatına girer, müzik sistemine girer, özel getirdiğimiz zenon marka ampullerine girer, egzozuna girer, air konusuna girer… İnce detaylara girdiğimizde 130-140 bin liraya mal olan Tofaşlarımız var. Bunların hiçbirini satılık olarak koymuyoruz ama sevenleri çok olduğundan dolayı, insanlar talep ediyor. İlk aracım bordoydu. Onu 6 ay öncesinde 120 bin lira karşılığında İstanbul’a sattım. Tofaş olarak ikinci aracımı herhangi bir aksesuar olmamasına rağmen 50 bin liraya satıldı. Üçüncü aracım 78 bin liraya İnegöl’e satıldı. Bir diğer aracım da 62 bin liraya Uşak’a satıldı. Bunların hepsi güzel araçlar. Sıradan araçlar olmadığı için o paralara gitti” diye konuştu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş