iNEGöLLü GENÇ YARI FiNALDE

48. TUBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Proje Yarışması’na İnegöllü öğrenci Muhammed Ubeyd Aytekin damga vurdu. Marmara Bölgesi’nden toplam 1300 proje incelenirken, İnegöllü öğrenci Muhammed Ubeyt Aytekin’in projesi olan; Elektrikli Asfalt Araçlarında Yol Mesafesinin Uzatılması, ilk 15 proje arasına girdi. Aytekin yaptığı proje ile yarı finale kaldı.

Yayınlama: 27.03.2017
855
A+
A-

48. TUBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Proje Yarışması Fizik Dalı’ndan Marmara Bölgesi’nden toplam bin 300 proje ile katılım sağlandı. İnegöllü öğrenci Muhammed Ubeyd Aytekin’in, ‘Elektrikli Asfalt Araçlarında Yol Mesafesinin Uzatılması’ projesi ilk 15 proje arasına girerek yarı finale kaldı.

 

İLK 15 PROJE ARASINDA YER ALDI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Muhammed Ubeyd Aytekin, “Daha öncede aynı projeyle uluslararası yarışmalardan ödül almıştık. Şimdi de Elektrikli Asfalt Araçlarında Yol Mesafesinin Uzatılması projesi ile yarışmaya katıldım. Marmara Bölgesi’nden toplam bin 300 proje yarışmada kendisine yer budu. Bu projeler arasında Elektrikli Asfalt Araçlarında Yol Mesafesinin Uzatılması projem ilk 15’te yer aldı”

 

YARI FİNALE ÇIKTI

Aytekin sözlerini şu ifadelerle sürdürdü, “Yarışmanın formatı gereği ilk 15 proje arasında yer almamız nedeni ile yarı finale çıktım”

 

İNEGÖL HALKINDAN DUA BEKLİYORUM

Kendisine destek verenlere teşekkür eden Muhammed Ubeyd Aytekin, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “Buraya gelmemde emeği geçen Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican’a ve Okul Müdürüm Mahmut Alpir’e çok teşekkür ediyorum. İnşallah Allah’ın izni ile bir çok projeler üreterek ilçemize başarılar kazandırmak istiyorum ve İnegöl halkından da bu konuda dua bekliyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş