TEMİZLİK İÇİN SOKAKLARA DÖKÜLDÜLER

Dünyada 100’ü aşkın ülkede hayat bulan bir çevre hareketi olan Let’s Do It (Haydi Yapalım) etkinliği kapsamında, Bursa’nın İnegöl ilçesine protokol, STK’lar, öğrenciler ve vatandaşlar sokaklara inerek çöp topladı. İnegöl’ün 116 mahallesinde gerçekleşen temizlik etkinliğine çok sayıda insan katıldı.

Yayınlama: 16.09.2019
504
A+
A-

Let’s Do It (Haydi Yapalım) etkinliğine İnegöl Kaymakam Vekili ve Yenişehir İlçe Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti Bursa Miletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, siyasi partileri ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İnegöl Belediyesi önünde başlayan temizlik çalışmaları, Atatürk Bulvarı’nda son bulurken, İnegöl’ün diğer mahallelerinde de etkinlikler sürdü.






 

Temizlik etkinliğinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Şehrimizin şuana kadar 116 mahallesinin tamamında benzer şekilde çöp topladık. Duyarsız vatandaşların çöplerini topladık. Bizler bu konuda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Rica ediyorum, yalvarıyorum; lütfen kirletmeyelim ve şehrimizi temiz tutalım” dedi.

 

Taban, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı:

“Bugün bu şehrin kaymakamı, milletvekili, belediye başkanı yerden çöp aldı. Ben bundan utanmıyorum ancak bu noktada yere atan kişileirn de bir kez daha düşünmesini rica ediyorum. Herkese teşekkür ediyorum”

 

Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise, “Ben topladığım çöpleri göstermek istiyorum. Aslında İnegöl halkı olarak duyarlıyız. Gördüğünüz gibi çöpler sigara içiminden kaynaklanıyor. 200 Metrede 200 tane çöp almışsam, bunun 199’u sigara izmariti. Lütfen sadece çevremizi temiz tutmayı düşünmeyelim, bu kampanya ile birlikte ciğerlerimizi de temiz tutmayı düşünelim. Çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Eminim onların belleğinde daha temiz olma yerleşti. Daha hassas davranacaklar” şeklinde konuştu.

 

Son olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Kaymakam Vekili ve Yenişehir İlçe Kaymakamı Suat Seyitoğlu, “İnegöl Belediye Başkanlığının düzenlediği bu temizlik kampanyasına katkı sunma amaçlı buraya gelmiş oldum. Kendim Yenişehir’de ikamet etmem ile birlikte İnegöllülerin çöplerini toplama görevi bize düştü. Gururla ve zevkle bu işi yaptım. Hem belediye başkanımızın hem de milletvekilimizin vermiş olduğu mesajlara gönülden katılıyorum. Çöplere baktığımız zaman genelde sigara izmariti görüyoruz. Pervasızca dışarı atılmış. Benim gurur duyduğum tablo bayan milletvekilimizin eğilerek bu çöpleri toplaması beni çok etkiledi” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş