İNEGÖLLÜ KAYRADAN GÜZEL HABER !

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2012 yılında içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları hasar gören 12 yaşındaki Kayra Talha Yaman 304’üncü kez ABD’de ameliyat oldu. Bir önceki ameliyatı kontrol için yapılan ameliyat başarılı geçti.

Yayınlama: 14.03.2020
507
A+
A-

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2012 yılında içtiği temizlik maddesi nedeniyle iç organları zarar gören 12 yaşında ki Kayra Talha Yaman bugüne kadar 304 kere ameliyat geçirdi. 28 Ocak’ta 303’üncü ve son ameliyatını olmak için ABD’ye giden Yaman, 12 Şubat tarihinde alındığı ameliyat 48 saat sürdü. 48 saatin ardından yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Kayra Talha Yaman’ın ameliyatının içi geçtiği doktorlar tarafından bildirildi. Bu ameliyatın ardından Kayra Talha Yaman, ameliyatın kontrolü için bir 12 Mart tarihinde bir ameliyata daha alındı.

 

Nefes borusunu kullanmaya başlayan Kayra Talha Yaman önce biberon ile su içmeye başladı ardından ise 8 yıl sonra ilk kez çorba içti.






 

Kayra Talha Yaman’ın anneannesi Meral Güneş, Kayra’nın 17 Mart 2019 tarihinde bir ameliyat daha olacağını belirterek, küçük çaplı ameliyatların devam edeceğini, ancak Kayra’nın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

 

Konu Kayra Talha Yaman’ın anneannesi Meral Güneş yaptığı açıklamada, “Perşembe günü Kayra, yapılan ameliyatı kontrol amaçlı bir ameliyat daha oldu. Yaklaşık 3 saatlik bir ameliyat oldu. Yemek Borusu ve gırtlak kısmına iğne yapıldı, daralma olmasın diye. İnce bağırsağına kadar inilmiş ama başarılı bir ameliyat olduğunu söylüyor doktorlar. Tamamen düzelmesi bir yılı bulacak. Nefes borusu açık. Salı günü Kulak, Burun Boğaz bölümü bakacak. Doktorlar nefes borusunun açık veya kapalı kalacağını kararlaştıracak. Ne zaman döneceğini bilmiyoruz. Virüs nedeniyle ne zaman döneceği kesin değil. Bu konu nedeniyle de endişeliyiz. Salı veya Çarşamba günü bir ameliyat daha olacak o zaman netlik kazanacak ne zaman döneceği. Vatandaşlarımızdan dua ve desteklerini bekliyoruz. Çok zor bir süreç. Bir mucize gerçekleşiyor. 10 yıldır bu anları bekliyorduk. Kayra şuan çorba içmeye başladı. Çok daha iyi olacak. Ufak çaplı ameliyatlar devam edecek ancak sağlık durumunda şuanda herhangi bir sorun yok. Daha iyi olmasını bekliyoruz” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş