İnegöllü ressam Özcan Temiz’in eserleri, yurt dışından da rağbet görüyor

İnegöl’de hobi olarak başladığı gerçekçi karakalem portre resimlerinin ilgi görmesi ile resim atölyesi açan Özcan Temiz, sadece yurt için değil, Almanya, Hollanda, Belçika ve İsrail gibi ülkelerden gelen talepleri de karşılıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Temiz, “Yurt genelinde Türkiye’nin her ilinden talep var. Aynı zamanda yurt dışından oldukça talep var. Almanya, Hollanda, Belçika, İsrail gibi oralarda gurbetçi olarak gitmiş Türk vatandaşlarımız, bize ulaşıyorlar ve …

Yayınlama: 03.04.2021
1.072
A+
A-

İnegöl’de hobi olarak başladığı gerçekçi karakalem portre resimlerinin ilgi görmesi ile resim atölyesi açan Özcan Temiz, sadece yurt için değil, Almanya, Hollanda, Belçika ve İsrail gibi ülkelerden gelen talepleri de karşılıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Temiz, “Yurt genelinde Türkiye’nin her ilinden talep var. Aynı zamanda yurt dışından oldukça talep var. Almanya, Hollanda, Belçika, İsrail gibi oralarda gurbetçi olarak gitmiş Türk vatandaşlarımız, bize ulaşıyorlar ve çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

Orta okul yıllarında başladığı resim sanatına, üniversite ve askerlik dönemlerinde ara verdikten sonra 2015 yılında tekrar resim çizmeye başlayan Özcan Temiz, gerçekçi kara kalem resimleri ile ilgi görmeye b aşladı.






 

Özel sektörde çalıştığı yıllarda boş zamanlarını resim yaparak geçiren Temiz, taleplerin artmasının ardından resim atölyesi kurdu. Resim atölyesinde kendisine gelen talepleri karşılayan Temiz, diğer yandan ise resme ilgisi olan kişilere kurs veriyor.

Temiz, sadece yurt içinde değil, Almanya, Hollanda, Belçika ve İsrail gibi ülkelerden gelen talepleri de karşılamaya devam ediyor.

 

‘Özel sektörde çalışıyorduk ve hobi olarak devam ediyordum’

Hobi olarak başladığı resim sanatının ilgi görmesinin ardından resim atölyesi açtığını söyleyen Temiz, şu ifadeleri kullandı:

 

“Özel sektörde çalışıyorduk ve hobi olarak devam ediyordum. Talepler çoğalınca ve benim de bu işe yönelik ilerleme isteğim, kendimi geliştirme isteğim de eklenince, kendimize bir atölye açma kararı aldık.  Yaklaşık 2 buçuk yıl önce atölyemizi açtık, faaliyetimiz devam ediyor”

 

‘Kendimi iş yapıyormuş gibi hissetmiyorum’

Resim yaparken keyif aldığını ve bu nedenle kedisini çalışıyormuş gibi hissetmediğini ifade eden Temiz;

 

“Sevdiğim bir iş ile uğraştığım için hiçbir zaman kendimi çalışıyormuş gibi hissetmiyorum. Keyif alıyorum, keyifle atölyeme geliyorum, keyifle atölyemi açıp çalışmalarıma devam ediyorum. Dolayısıyla çok keyifli ve güzel zamanım geçiyor. O nedenle kendimi iş yapıyormuş gibi hissetmiyorum” dedi.

‘Gerçekçilik boyutuna taşımakta büyük sıkıntılar yaşanıyor’

Ülke genelinde realist karakalem portre çalışması yapan ressam sayısının çok az olduğunu belirten Temiz, şu ifadeleri kullandı:

 

“Ülkemizde karakalem yapan birçok meslektaşımız var ama bunu realizm boyutuna, gerçekçilik boyutuna taşımakta büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bunun başlıca nedenini şöyle söyleyebilirim; realist çalışma yapmak için çok uzun zamanlar gerekiyor. Çok uzun süre üzerinde çalışılması lazım. Ve çok sayıda portre çalışması yaparak, kendi çalışma tarzının da realizme uygun olması gerekiyor. Bu yüzden ülkemizde maalesef realizm çalışan meslektaşımız çok az. Yok denecek kadar az diyebilirim. Benim de amacım zaten bu tarzı ülkemize duyurmak, tanıtmak, sevdirmek. Karakalem çalışması yapan, bu işe gönül veren kişilere yardımcı olmak”

‘2 Buçuk yıl içerisinde 100-150 arasında kursiyerim oldu’

Resim atölyesini açtıktan sonra yaklaşık 150 kişiye karakalem portre ve mobilya görselleştirme kursu verdiğini ve kursların devam ettiğini söyleyen Temiz, konuşmalarını şu ifadelerle sürdürdü:

 

“2 buçuk yıl içerisinde 100-150 arasında kursiyerim oldu. Tabi bu tarz çok fazla görülen bilinen bir tarz olmadığı için bunu gördüklerinde, fark ettiklerinde, ilgisi olan kişiler hemen öğrenmek istiyor, portre tarzında. Karakalem portre kursumuz devam ediyor bu şekilde. Aynı zamanda İnegöl’de olduğumuz için malum İnegöl mobilyanın başkenti diyebiliriz. Mobilya görselleştirme kursu da veriyorum, mobilya sektöründe olan kişiler için. Özellikle tasarımcılar, AR-GE’cilere yönelik gerçekçi bir şekilde mobilya tasarımı nasıl çizilir, bunun kursunu da veriyorum”

‘Yurt dışından oldukça talep var’

Temiz, yurt dışından da taleplerin geldiğini söyleyerek, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

 

“Yurt genelinde Türkiye’nin her ilinden talep var. Aynı zamanda yurt dışından oldukça talep var. Almanya, Hollanda, Belçika, İsrail gibi oralarda gurbetçi olarak gitmiş Türk vatandaşlarımız, bize ulaşıyorlar ve çalışmalarını yapıyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş