İnegöllüler aman dikkat!!! Dolandırıcılar İnegöl’e dadandı

Yayınlama: 29.12.2022
3.028
A+
A-

İnegöl’de mesaj yolu ile daha önce birçok İnegöllü vatandaşın canı yanarken, dolandırıcılığı meslek haline getiren şahıslar boş durmuyor. Bazı kurum ve kuruluşların isimlerini de kullanan şahıslar, İnegöllü vatandaşları icra yolu ile kandırarak parasını almaya çalışıyor.

Daha önce İnegöl’de birçok vatandaş, dolandırıcıların ağına düşmüş ve maddi olarak ciddi zarara uğramıştı. Taktiklerini sürdüren dolandırıcıların yeni yolu ise, vatandaşların olmadığı borcu nedeni ile icra ile tehdit etmesi oldu.

İnegöl’de T.Y. isimli bir vatandaşa gelen bir arama ile borcu olduğu ve borcunun ödenmemesi halinde icraya verileceği ifade edildi.






T.Y.’nin durumu anlaması üzerine gülmesi ile kadın dolandırıcı, “İcra göndereyim de gör sen” ifadelerini kullanarak telefonu kapattı.

Yaklaşık 1 hafta sonra yeniden T.Y.’yi gözüne kestiren dolandırıcılar, bir mesaj gönderdi.

Gelen mesajda şu ifadeler kullandı:

“Yasal uyarı sn. müşteki ödeme yapmadığınız açılacak olan icra dosyanıza ılıksın yapılan aramalara rağmen dilekçelerinizi iptal etmediğiniz tespit edilmiştir. Nüfus müdürlüğünden alınan mernis adresinizde   dilekçe iptali sağlanılmadığı taktirde icra dosyanız yönlendirilecektir. Dilekçelerinizin icra müdürlüğüne yönlendirilmemesi adına tarafınıza yansıtılan 1200 TL iptal yatırımı sağlanılmadığı taktirde 24.000 TL tazminat davası açılacak ve sırasıyla adınıza kayıtlı gayrimenkul ve banka hesapları bloke işlemi onaylanacaktır. Uzlaşma sağlamak ve size özel %50 faiz indirimi ile ödemek için son gün 02.12.2022 kampanyadan faydalanmak için hemen arayınız. Öztürk Uzlaşma ve arabuluculuk bürosu”

Dolandırıcıların ağına düşmeyen T.Y. İnegöllü vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, kesinlikle bu tür mesaj ve telefonlara itibar etmemeleri gerektiğini belirtti.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş