İnegöl’ün eski evleri göz kamaştırıyor

Osmanlı Tarihi’nde önemli yerleşim yerlerden biri olan ilçemizde, eski evler göz kamaştırıyor. Çavuşköy Mahallesi’nde 200 yılı aşkın tarihi bulunan evler, sadece ilçemizden değil, şehir dışındaki ziyaretçilerinde ilgisini çekiyor.

Yayınlama: 09.04.2018
953
A+
A-

Eski mimari yapıları göz kamaştıran İnegöl’ün eski evleri, şehir dışından ziyaretçileri de ilçemize çekmeye devam ediyor. Çavuşköy Mahallesi’nde 200 yılı aşkın mimarisi ile hala ayakta olan tarihi evler, şehir dışından ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

 

TARİHİ EVLER






İnegöl ve kırsal mahallelerde bir çok tarihi evin olduğunu ifade eden Hasan Akalın, “Sizler köylerdeki tarihi evleri araştırmaya geldiniz. Köyümüzde 200 yılı aşkın tarihi bulunan evler var. Bu evlerin hemen hemen hepsi kullanılamaz halde. Ayakta olmalarına rağmen bakımsız olarak duruyor. Bazı tarihi evleri sahipleri içini dışını yaparak hala içerisinde ikamet ediyor. İnegöl’de ve çevre köylerde bu evler çok. 750 yıllık köy tarihimiz var. 200 Yıllık tarihi evlerin olması çok normal” dedi.

 

TÜTÜN VE KARPUZ

Çavuşköy Mahallesi Muhtarı Hasan Akalın, tütün ve karpuzun ticari olarak mahallelerine çok şey kattığını ifade ederek, “Bizim köyümüzün tarihi yaklaşık 750 yıl öncesine dayanıyor. Bu konu ile ilgili çeşitli çalışmaların da içine girdik. Özellikle köyümüzün tarihi ile ilgili yeni çalışmalar yapıyoruz. Köyümüzde tütün önemli bir ticaret kapısı olarak öne çıkıyor. Ama son yıllarda özellikle karpuz ekimi köyümüzde hız kazandı. Karpuzdan gelir de güzel olunca, direk tarladan satışlar başladı. Köy muhtarı olmam nedeni ile bir çok insan beni telefonla arayıp karpuz siparişi vermek istedi ama karpuzlar o kadar çabuk satıldı ki taleplere cevap veremedik” dedi.

 

SAMSA ÇAVUŞ TÜRBESİ

Samsa Çavuş Türbesi’nin Çavuşköy’de olduğunu ifade eden Akalın, İnegöl’den zaman zaman türbeye gelen vatandaşların olduğunu ifade etti.

 

AKALIN’DAN İLÇE HALKINA TAVSİYELER

İlçe halkının hafta sonlarını şehirde değil de kırsal mahallelerde geçirmelerinin onlar için daha huzurlu olacağını belirten Akalın, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Günümüzde şehirler büyüdükçe kırsal kesim önem kazandı. İnsanlar şehirlerin uğultusundan veya pis havasından dolayı hafta sonları genelde kırsal köyleri ziyaret ediyor ve hafta sonlarını köylerde geçiriyorlar. Bende İnegöl halkına çağrıda bulunuyorum; hafta sonlarını bizim köyümüzde veya ilçemizin farklı köylerinde geçirebilirler. Böylece hem vatandaşlarımız köylerimizi daha iyi tanır hem de hafta sonlarını daha huzurlu geçirmiş olurlar”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş