iNEGöL’üN KöYLERiNDE KULLANILMAYAN OKULLARIN AKIBETi NE OLACAK?

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, köylerde kullanılmayan bazı okulların halk eğitim ve İnegöl Belediyesi aracılığı ile değerlendirildiğini, ama buraların satış veya kiralama gibi bir durumunun söz konusu olmadığını ifade ederek, yetkinin kendilerinde olmadığını ifade etti.

Yayınlama: 12.02.2020
615
A+
A-

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, İnegöl’e bağlı birçok kırsal mahallede kullanılmayan okullarla ilgili soruya cevap verdi.

 

“Köylerde atıl olarak duran okulların akıbeti ne olacak” sorusuna cevap veren Doğru, şu ifadeleri kullandı:






 

“Köylerimizde biliyorsunuz kullanılmayan okul binalarımız var. Taşıma yöntemi ile bu öğrencilerimizi taşıma merkezlerine ücretsiz olarak taşıyoruz. Onların yemeklerini de veriyoruz. Ama şuanda kullanılmayan, hazineye kayıtlı Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisli arsalar ve binalar var. Bu binalar bizim yetkimizde değil. Şuanda bir kısmını Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile kullanıyoruz.  Kiralama veya satma gibi bir durumumuz yok. Şuanda bunu isteyen bazı muhtarlıklarımız var. Belediyemiz marifeti ile oraları değerlendiriyoruz ama oraları satmak veya kiralamak gibi bir durum söz konusu değil. Buralar bakanlığımızın sorumluluğunda”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş