İnegöl’ün ‘metruk bina’ sorunu masaya yatırıldı

Yayınlama: 23.08.2023
342
A+
A-

Yıllardır İnegöl’de kangren olan konulardan biri olan metruk binalarla ilgili geçtiğimiz yıllarda yıkımlar gerçekleştirilmişti. Özellikle bağımlı gençlerin de neden olduğu iddia edilen metruk bina yangınları geçtiğimiz süreçte gündeme gelirken, konu ile ilgili İnegöl Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında metruk binalar konusu masaya yatırıldı.

İnegöl’de sorunlara neden olan ‘metruk bina’ konusu ile ilgili geçtiğimiz süreçte İnegöl Kaymakamlığı’nın devreye girmesi ile bir kurul oluşturulmuştu. İnegöl’deki metruk binaların onarılması, yıkılması ve güvenlik tedbiri alınması noktasında, kurul istişare toplantıları gerçekleştirmeye başlamıştı.

Son toplantıda yine aynı konular ele alınırken, metruk bina mülkiyeti, tehlike oluşturan metruk binalar, onarılması gereken metruk binalar ve tarihi eser olarak kodlanan metruk binalar gündeme geldi.






Bu binaların tespitinin sürdüğü öğrenilirken, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnegöl Belediyesi de konuya ilişkin çalışmalar gerçekleştirdi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan İnegöl İlçe Kaymakamı Eren Arslan, “Metruk binaların onarılması, yıkılması veya güvenlik tedbirleri alınması ile ilgili yapılan ve yapılacak olan çalışmaları değerlendirdik” dedi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş