İngaz yatırımlarını sürdürecek

İngaz Genel Müdürü Faruk Coşkun, 2017 yıllı içerisinde İngaz olarak 8 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirerek, yatırım planlamasını başarılı bir şekilde yerine getirdiklerini, 2018 yılı içerisinde de yaklaşık 10 milyonluk yatırım yapacaklarını ifade etti.

Yayınlama: 21.02.2018
847
A+
A-

İngaz Genel Müdürü Faruk Coşkun, 2017 yılında gerçekleştirilen faaliyetler ve 2018 yılı için gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

4 KIRSAL BÖLGEYE YATIRIM YAPILDI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Coşkun, “İngaz 2017 yatırımlarını başarılı bir şekilde tamamladı. Bölgemizde ve Yenişehir’de dahil olmak üzere  sokaklarda yaklaşık 40 bin metre hat yaptık. 7 bin 500 metre de çelik hat yaptık. Bunların içerisinde 2017 yılında kırsalda  Deydinler Mahallesi, Kulaca Mahallesi, Çeltikçi ve Edebey Mahalleleri olmak üzere 4 kırsal bölgemize yatırım yapmış olduk” dedi.

 

ABONE SAYISINDA ARTIŞ

Abone sayısında %10 artış olduğunu ifade eden Coşkun, “Abone sayımızda geçen yıla oranla %10 nispetinde bir artış var. Yaklaşık 7 bin civarında yeni abone dahil oldu. Toplamda daire abone sayımız 77 bin 600’e ulaşırken, bağımsız bölüm olarak yaklaşık 82 bin abonemiz var. Bu kapsamda hem şebekemizi büyütmüş olduk hem de abone sayımızı arttırmış olduk”

 

5 BİN İHBAR

“2017 yılında yapılan yatırımların haricinde biz yaklaşık 5 bin doğalgazdan kaynaklanan ihbara gitmişiz” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Coşkun, “Bu 7/24 çalışan arkadaşlarımız sayesinde oldu. Bunların bir kısmı asılsız ihbar. Ama biz her ihbarı aslı varmış gibi değerlendirip müdahale ediyoruz. Yine kazı kontrollerinde yaklaşık 4 bin 400 noktada İngaz’ın haricinde boru hatlarımızın üzerinde kazı yapılmış ve her birine de bizler nezaret etmişiz. Bu nezaret etmemiz sayesinde hat hasarlarının en aza indirilmesi anlamına geliyor. Burada bildirmek isterim tüm vatandaşlarımıza ve diğer alt yapı kurum ve kuruluşlarına; netice itibari ile İngaz’ın doğalgaz borusu, bu memleketin borusudur. UEDAŞ’ın kablosu bu memleketin kablosudur. Telekom’un kablosu bu memleketin kablosudur. Buski’nin hattı bu memleketin hattıdır. Bunlar hepimizin tüketimlerinden veya vergilerinden yapılmıştır. Bunların ömürlerinin ne kadar uzun olması hepimizin gelecekte bu şehir içindeki yaşam konforunu ve can emniyetini sağlayacak şeylerdir. Bu anlamda İngaz’ın hatlarının üzerinde veya herhangi bir yerde bir kazı çalışması var ise, kazıyı yağan ekibin ruhsatı var mı, alt yapı kurumlarından bilgi almışlar mı gibi sorular sormalarında hiç bir behis yoktur. Bir hat hasarı olmuşsa, 3. şahıslarda hatlarımıza zarar verebiliyorlar. Boruyu hafiften çiziyorlar, İngaz görmedi biz bunu hemen kapatalım denebilir. Biz bunu 2-3 yıl sonra fark ettiğimizde artık iş işten geçmiş olabiliyor. Dolayısıyla küçük hasarlarda olsa, hangi altyapı kurumunun olursa olsun ilgili kurum veya kuruluşu kazı noktasına davet etmekte fayda var. Biz bu anlamda 4 bin 400  noktaya nezaret etmişiz” dedi.

 

HATLARIN BAKIMLARI YAPILDI

Hatların periyodik olarak bakımlarının yapıldığını ifade eden Coşkun, “Hatlarımızın geçen yıl periyodik bakımlarını yaptık. Bütün vanalarımız, sokaklarımızdaki hat başı vanalarımız yaklaşık 650 tane. Yaklaşık 2 ayda bir kontrol edildi. Her birisi toprak altında kayıp değil. Gaz kaçanlarını toprak altında tespit eden araçlarımız var. Geçen yıl bunun çalışmasını da tamamladık” şeklinde konuştu.

 

10 MİLYONLUK YATIRIM

2018 Yılı içerisinde yaklaşık 10 milyon TL’lik yatırım planladıklarını belirten Coşkun, “Geçen yıl yatırımlarımızın maliyeti yaklaşık 8 milyon lira artı KDV tabi. Şimdi 20185 yılında da yine bir yatırımımız olacak Allah nasip ederse. Bizler Aralık ayının başı itibari ile İngaz2ın tüzel kişiliğinde bir değişiklik oldu. Daha evvelden Kalyon Holding’e bağlı olan İngaz, şimdi Arsan Grup’a bağlı oldu. Arsan Grup doğalgaz dağıtım sektöründe oldukça tecrübeli. İngaz Arsan’ın 4. bölgesi oldu. Birinci bölgeleri Çorlu, ikinci bölge Yalova, Karamürsel ve Orhangazi ilçeleri, 3. noktaları Kahramanmaraş ili ve ilçeleri. 4. Nokta olarak da İnegöl ve Yenişehir. Dolayısıyla yaklaşık 2003 yılının sonundan beri doğalgaz dağıtımı konusunda tecrübeli olan, hem yatırım anlamında hem de işletme anlamında dağıtım işinde daha güçlü ve donanımlı ekiple birlikteyiz. Bu anlamda yatırım çalışmalarımızı yeniden revize edeceğiz. Önümüzdeki bir kaç hafta içerisinde 2018 yılının da yatırımı belli olmuş olacak. Kırsalda hangi noktalarda olacağız ya da şebeke iyileştirme çalışması olarak hangi  noktada olacağızı önümüzdeki günlerde gerek basın gerekse halkımızla paylaşmış olacağız. Yaklaşık 10 milyon lirayı bulur yine yatırım çalışmamız” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş