İŞ BEĞENMEMEYE BAĞLI OLARAK İNEGÖL’DE İŞSİZLİK ARTTI

İŞKUR verilen göre; ilçemizde 2018 Ocak ve Şubat ayları ile 2019 Ocak ve Şubat ayları arasında yapılan kıyaslamada, işsizlik maaşında artış meydana geldi. İşsizliğin de bir önceki yıla göre artış gösterdiğini belirten İnegöl İŞKUR Müdürü Ahmet Baştürk, iş olanaklarının fazla olmasından dolayı İnegöl’de iş beğenmemeye bağlı olarak işsiz kalan vatandaş sayısının çok olduğunu dile getirdi.

Yayınlama: 20.02.2019
701
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl İŞKUR Müdürü Ahmet Baştürk, “2018 Yılı Ocak ayında, toplam 2 bin 315 kişiye, 1.6 milyon işsizlik ödeneği verilmişti. 2019 Yılı Ocak ayında ise toplam 3 bin 542 kişiye, 2.9 milyon işsizlik ödeneği verildi” dedi.

 

Şubat ayı rakamlarını da açıklayan Baştürk, “2018 Yılının Şubat ayında toplam 3.3 milyon ödenek ödendi. 2019 Yılında Şubat ayında ise toplam 1.7 milyon ödenek ödendi. Ücretteki rakam artışının nedeni asgari ücretin artması. Yani asgari ücretin artması ile birlikte işsizlik ödeneği de artmış oldu” dedi.






 

İŞSİZLİK ARTTI AMA…

İşsizliğin bir önceki yıla göre artış gösterdiğini belirten Baştürk, İnegöl’de iş bolluğunun bulunduğu, mobilyadaki ara elaman dışında diğer iş sektörlerinin işçi aradığını belirtti. Baştürk, iş olanaklarının fazla olmasından dolayı, İnegöl’de iş beğenmemeye bağlı olarak işsiz kalan vatandaş sayısının çok olduğunu dile getirdi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş