İş Karşılığı Ücret Projesine yoğun ilgi

Türkiye’de 30 Halk Eğitim Merkezi’nde uygulanan ve İnegöl Halk Eğitim Merkezi’nde de müracaatların başladığı İş Karşılığı Ücret projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Yaklaşık 4 kursa yine 500’e yakın müracaat oldu” dedi.

Yayınlama: 24.05.2018
487
A+
A-

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün bir projesi olan  İş Karşılığı Ücret yani Cash For Work projesi. Bu proje 6 aylık bir projeydi. Birinci bölümünü bitirdik. Bu 6 aylık proje Mart ayında başladı, Ağustos’un sonuna kadar devam edecek. Toplam 8 kurs planladık. Bu kursların  birinci bölümünde dört kursu Mart ve Mayıs ayları içinde tamamladık. Birinci bölümde toplam dört kurs açmıştık. Bunlar, Bilgisayarlı Muhasebe, Yönetici Asistanlığı, Kuaförlük ve Giyim Kursu. Bu kurslarda toplam 100 kursiyer eğitim aldı. Bu her kursa 25 kişi katıldı. Bunların yarısı geçici kurma altındaki Suriyeliler, diğer yarısı ise Türk vatandaşlarından oluşuyor. İkinci bölümde de açacağımız kurslar ise, Mobilya Döşeme, Giyim Kursu, Bahçe Bakımı ve Servis Komisi şeklinde olacak. Bu alanlarda da her kursa 25 kursiyer alacağız. Bunların yarısı geçici koruma altında ki Suriyelilerden oluşacak. Diğer yarısı da Türk vatandaşlarından oluşacak. Bunlar ile ilgili başvurular yoğun. Tabi kriterlerimize göre bir puanlama yapıldı. Yaklaşık 4 kursa yine 500’e yakın müracaat oldu. Bunları mülakat şeklinde gerçekleştiriyoruz. Bu mülakatların birincisini dün gerçekleştirdik.  Mülakat komisyonumuz ve puanlama şeklimiz var. Burada aynı aileden iki kişi olmayacak, daha çok ihtiyaçlı kişiler olacak. Çocuklu olanların çocuk bakımı, evinde bakıma ihtiyacı olan yaşlı varsa,ev kira ise bunların hepsinin puanlaması var.  Bu puanlamalara göre sıralama yapıyoruz. Bu sıralamada 13 Türk vatandaşı, 12’de Suriyeli olmak üzere her kursa 25’er kişi bu şekilde başlatmış oluyoruz. Ağustos’un sonuna kadar bu proje bitmiş olacak. Bu projede her kursiyer aylık 800 TL ücret alıyor, hem meslek öğreniyor.  Bu kursiyerlerimizin 3-6 yaş arası çocuklarına kurs anında bakım hizmeti veriyoruz. Bununla ilgilide projeden çocuk bakım elemanı görevlendirildi. Arapça tercümanız görevlendirildi ve sosyal hizmet uzmanımız var.  Bu proje Alman GIZ.  Bu kuruluş bizim TİKA‘nın Alman versiyonu” şeklinde konuştu.

 






BU TÜR PROJELER DEVAM EDECEK

“Bu proje Türkiye’de toplam 30 Halk Eğitim Merkezi’nde uygulanıyor” diyerek konuşmasını sürdüren Özdemir, “Bunlardan biride İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü. Daha çok Suriyelilerin yoğunlukta yaşadığı illerde seçilen proje. Tabi sadece Suriyeliler değil, yarısı da dediğim gibi Türk vatandaşlarına uygulanıyor. Bu tür projeler devam edecek. Bunun yanında bizim İŞ-KUR ile yaptığımız ve ücret ödediğimi kurslarda devam ediyor. İŞ-KUR ile de önümüzde ki günlerde mobilya döşeme dikiş elemanı yetiştiriyoruz. Bununla ilgilide duyuru yapacağız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş