iSHAKPAŞA CAMii’NDE RESTORASYON 2 YIL ERTELENDi

Tarihi İshakpaşa Camii, Medresesi ve Türesi’nde geçtiğimiz yıllarda bazı çalışmalar gerçekleştirilmiş ve 2019 yılının son aylarında restorasyonun startının verileceği açıklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Ankara Anıtlar Kurulu’ndan gelen yetkililer, cami görevlileri ile görüşerek restorasyonun 2 yıl rötara uğradığını belirtti.

Yayınlama: 24.09.2019
606
A+
A-

Cami içerisinde bulunan kabartmalı hat sanatlarının üstüne sıva vurulması ve ardından sıvanın dökülmesi ile ortaya çıkan kabartmalı hat sanatları, yaptığımız haberler ile önce Bursa ardından da Ankara gündemine geldi.  

 

Yapılan haberlerin ardından Ankara’dan İnegöl’e gelen Anıtlar Kurulu yetkilileri, cami içerisinde incelemelerde bulunduktan sonra acil olarak restorasyon çalışmalarının başlamasını kararlaştırdı. 2019 Yılı son aylarında restorasyonun başlaması için, İstanbul’da faaliyet gösteren ve tarihi mekanların restorasyon plan ve çizimini gerçekleştiren mimarlık firması ile anlaşma sağlandı.






 

Mimarlık firması yetkilileri İnegöl’e gelerek gerekli çizimleri yapıp, Anıtlar Kurulu’na teslim etti. Anıtlar Kurulu kısa süre içerisinde buranın çizimleri ile ilgili onayı verirken, 2019 yılının son aylarında restorasyonun startının verileceği açıklandı.

 

ŞARTLAR DEĞİŞTİ

Geldiğimiz süreçte restorasyonun bu yıl içerisinde başlamasının imkansız olduğu açıklandı. Ankara’dan gelen Anıtlar Kurulu yeklileri, İshakpaşa Camii, Medresesi ve Türbesi’nde restorasyon çalışmaları ile ilgili planların hazır olduğunu, fakat önümüzdeki 2 sene restorasyonun başlamasının imkansız olduğunu ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş