İSHAKPAŞA’DA KADİR GECESİ ETKİNLİKLERİ

İshakpaşa İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, bugün idrak edeceğimiz Kadir Gecesi’ne özel İshakpaşa Camii’nde etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti. Sakal-ı Şerif’i ziyarete açacaklarını belirten Mehmet Nuri Memiş, bir sonraki güne kadar Kur’an tilaveti ve kasidelerin okunacağını söyledi.

Yayınlama: 20.06.2017
1.252
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İshakpaşa İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, şu ifadeleri kullandı: “Yarın (Bugün) Kadir Gecesi ekinliklerimize start vermiş olacağız. Her sene olduğu gibi  gündüz öğlen namazına  müteakip bayanlara yönelik İshakpaşa Medresesi’nde Sakal-ı Şerif ziyarete açılacak. Erkek cemaatimiz için ikindi namazına müteakip camimizde Sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştirilecek”

 

“Akşam da İshakpaşa Derneğimiz ve İnegöl Belediyemizin ortaklaşa vermiş olduğu bir iftar var Kadir Gecesi’nde, iftarla birlikte bizim asıl programlarımız başlamış olacak. Dolayısıyla bütün kardeşlerimizi Kadir Gecesi iftarında camimizde hazır bulunmaya davet ediyoruz”






 

“Yatsı namazını ve Teravih namazını kıldıktan sonra özellikle bu sene ülkemizin içinden geçtiği hassas günleri baz alarak, Ku’an-ı Kerim ziyafeti ağırlıklı bir program icra edeceğiz. İnegöl’deki her birey kendisinden değerli, kıymetli, Kur’an bülbüllerinden arkadaşlarımız gelecekler. Daha sonra kasidelerimiz olacak. Özellikle bu gece bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu için dışarıdaki programı icra ettikten sonra tekrar camimizden içeri gireceğiz, hep beraber cemaat olarak tespih namazını kılacağız. Daha sonra teheccüd namazı kılacağız. Gece namazı olarak önemli bir namazdır. Peygamber efendimizin sürekli kıldığı, bizlere de kılmamız gerektiğini tavsiye ettiği bir namazdır. Camimizde bunu da beraber gerçekleştireceğiz”

 

“Cehri zikir dediğimiz, tesbihatımızı okuyacağız ve toplamış olduğumuz hatmi şeriflerimiz var. 100’ün üzerinde hatmi şeriflerimiz var. Bunların dualarını yaparak, ülkemizin, İslam Alemi’nin selameti, huzuru işçin bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni uygun bir şekilde ihya ve idrak etmiş olacağız diye düşünüyoruz. Bütün cemaatimizi, kardeşlerimizi, bu geceyi televizyon başında geçirmek istemeyen, bir şeyler yapmak isteyen herkesi bu gece için camiye davet ediyoruz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş