İŞKUR’DAN SAHA ARAŞTIRMASI

İŞKUR İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, 2017 Yılı Birinci Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması kapsamında İnegöl’den 29 işletmeyi ziyaret edeceklerini belirtti. Müdür Baştürk, bu ziyaretlerin 28 Şubat’a kadar süreceğini belirtti.

Yayınlama: 16.02.2017
1.059
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İŞKUR İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, “4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanununda ‘işgücü piyasası verilerini, yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek, yorumlamak ve yayınlamak’ ile ‘işgücü arz ve talebinin belirlenmesine yönelik işgücü analizlerini yapmak, yaptırmak’ İŞKUR’un görevleri arasında sayılmıştır.Bu görev kapsamında, 2017 Yılı Birinci Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması 13-28 Şubat 2017 tarihleri arasında, İkinci Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması 15-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında, Üçüncü Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması 14-31 Ağustos 2017 tarihleri arasında ve Dördüncü Çeyrek Açık İş İstatistikleri Araştırması 13-30 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İnegöl Hizmet Merkezimiz tarafından araştırma kapsamında İnegöl’de 29 ve Yenişehir’de 4 olmak üzere toplam 33 işletme ziyaret edilecektir.”

 

 “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan 81 ilde gerçekleştirilecek bu araştırma ile işgücü piyasasının talep tarafındaki gelişmeleri yansıtabilecek, uluslararası standartlar ile uyumlu, kendi içerisinde tutarlılığı ve karşılaştırılabilirliği olan açık iş istatistikleri derlenecektir. Bu araştırma ile birlikte Türkiye işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek olup sektörler ve meslek grupları itibariyle açık iş oranı hesaplanacaktır. Buna ek olarak, Aktif İşgücü Piyasası Politikalarının, özellikle de işgücü yetiştirme kurslarının araştırmanın sonuçlarının dikkate alınarak açılması planlanmaktadır.”






 

 “Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak araştırmada örneklem yöntemi ile çalışılacaktır. Çalışma başından sonuna kadar Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilecektir. İşletme ziyaretleri İş ve Meslek Danışmanları tarafından gerçekleştirilecektir.Saha çalışması Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile birlikte tespit edilen 10+ istihdamlı işletmeler ziyaret edilerek yapılacaktır. Alan uygulaması bizzat İnegöl Hizmet Merkezi personeli olan İş ve Meslek Danışmanları tarafından işletmeler ziyaret edilerek yüz yüze görüşme tekniği ile Açık İş Bilgi Formu uygulanması şeklinde gerçekleştirilecektir. Araştırmanın; ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması beklenmektedir” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş