Kadın, çocuklarıyla ilgilenmezse aile yapısı bozulmaya başlar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İnegöl Kadın Kolları Başkanı Havva Şen, “Eğer kadın aile içindeki görevini kâmil manasıyla yerine getiremez, çocuklarıyla tam olarak ilgilenemezse aile temellerinde çatırdamalar meydana gelir ve toplum yapısı bozulmaya başlar” dedi.

Yayınlama: 08.03.2020
474
A+
A-

Saadet Partisi İnegöl Kadın Kolları Başkanı Havva Şen, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, her sene kadına ait sorunların ve çözüm yollarının konuşulduğu gün olmaktan öteye geçemedi. Her yıl aynı şekilde, toplumun birçok kesiminde birbirini tekrarlayan çalışmaları görüyoruz. Gün bitince, gündem değişiyor, problemler yarına devrediyor. Biz buradaki çözümsüzlüğü, doğal olarak her yıl birbirinin tekrarı fotoğrafın çekilmesini, tedavi reçetesindeki yanlışta buluyoruz. Kadına ait sorunlar aslında insana ait sorunlardır. Doğal olarak kadın erkek, birlikte konunun muhataplığı söz konusudur. Konuyu sadece kadınlara lütfetmek diye anlar, bu şekilde politikalar üretme kolaycılığına düşersek, hem sorunlar çözülmez hem de toplumun huzur ve doğru yapılanmasını bozmuş oluruz. Toplumsal hayat kadın ve erkek ile biçimlenir. Her iki cins yaradılışlarından gelen özelliklere uygun olarak toplumsal hayatta varlık gösterirler ve toplumun huzuruna katkı sağlarlar. Kadın ve erkeğin birbirine göre biyolojik, psikolojik, farklılıkları vardır. Bu farklılıklar üstünlük atfetmekten ziyade, birbirini tamamlayıcı özellikleri doğrultusunda sağlam yapıyı oluşturmaktadır”

 

“8 Mart dolayısıyla günümüz kadınlarının sorunlarını ele alırken, günümüz insanının da sorununu konuşuluyor buluyoruz kendimizi. Tesirini hayatın her alanında hissettiğimiz kapitalist sistem, eşref-i mahlûkat dediğimiz insanı öğütmek üzerine kurulmuştur. Bu düzen güçlünün güçsüzü yok etmesini meşrulaştırdığı için tüm toplum için olduğu gibi kadın için de pek çok zorluğu da beraberinde getirmektedir. Bu zorlukların en başında, kadını da çok boyutlu etkileyen geçim sıkıntısı gelmektedir. Doğal olarak çalışmak zorunda kalan kadınımız çalışma hayatında büyük problemlerle karşılaşıyor. Evine ek gelir getirebilmek için ağır şartlarda çalışmak zorunda kalıyor. Fıtratına uygun olmayan zaman ve zeminde, sosyal güvenceden mahrum, düşük statü ve ucuz işgücü altında çalışmak durumunda kalan kadın, mutsuzlaşıyor. Çalışma hayatı ile ailesi arasında sıkışıp kalıyor. Öyle ki, annelik Vasıflarını yerine getirmekte zorlanıyor, varsa evladına hasret kalıyor. Bu konu üzerinde ısrarla durmakta fayda var çünkü aile toplumun temeli, kadın ise ailedeki en önemli unsurdur. Eğer kadın aile içindeki görevini kâmil manasıyla yerine getiremez, çocuklarıyla tam olarak ilgilenemezse aile temellerinde çatırdamalar meydana gelir ve toplum yapısı bozulmaya başlar. Bugün aile mefhumu Ciddi anlamda tehlike altındadır. Çalışma hayatını seçmiş bir kadının şartlarını, eşitlik ilkesinden ziyade adalet ilkesi üzerine bina ederek düzenlemek devletin vazifesidir. Saadet Partisi Kadın Kolları olarak diyoruz ki, kadın ve erkek ortaya çıkan sorunlarda da çözümlerde de, birbirinden ayrı düşünülmemelidir. Yaşanan sorunlar tüm toplumun sorunları, çözümler de hep birlikte bulunacak çözümlerdir Huzurlu bir toplum, kadın ve erkeği birbirinden ayrıştırmadan, el ele vererek kurulacaktır”








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş