KAFKAS’TAN DEDA ENA PANELİ

Türkiye ve Gürcistan diplomatik ilişkilerinin 25’nci yılı nedeniyle İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’nin düzenlediği 4. Deda Ena Paneli önceki gün Kent Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Panelde Gürcü dili masaya yatırıldı.

Yayınlama: 16.04.2017
749
A+
A-

Araştırmacı Abdullah Tataroğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenen panelde Gürcü Dilini Prof. Rozeta Gujejiani, Prof. Dr. Roland Topchishvili ve Prof. Dr. Nana Kacharava anlattı. Panele Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, bazı AK Parti ilçe yöneticilerinin yanı sıra İnegöl ve çevre il ve ilçelerde yaşayan Gürcü vatandaşlar katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, “Ana dil günü olarak kutlanan bu günü biz dernek olarak kültürel faaliyetlerin yanı sıra derneğimize yapmış olduğumuz dil kurslarının sonucunda hem bu bayramı kutlamak hem de dernekteki kurslarda eğitim gören öğrencilerimiz vesilesiyle böyle bir program düzenliyoruz. Programımıza katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

DERNEKLER BİZİM VAZGEÇİLMEZ UNSURLARIMIZ






Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Daha önce de katıldığımı bu programın şuan dördüncüsü düzenleniyor. Sivil toplum kuruluşları ve dernekler bizim vazgeçilmez unsurlarımız. Gelenek ve görenekleri devam ettirme konusunda gayretler olursa daha kıymetli olur. Çok değerli derneklerimiz var. Onlarda kendi etnik kökeninden gelen kültürleri tanıtma çabası içindeler ama Kafkas Folklor ve Kültür Derneğine ayrı bir parantez açmak gerek, ben kendilerini kutluyorum. Kafkas Folklor ve Kültür Derneği İnegöl’ü en güzel şekilde her yerde temsil ettiler ve bu sahnenin hakkını verdiler. Ben programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SİZE KARŞI ÇOK MİNNETTARIZ

Tercüman aracılığıyla konuşan Gürcistan Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze, “Ben şuanda büyükelçi olarak çok mutluyum. Çünkü 4 sene oldu ve 4 senedir İnegöl’de Gürcü dili bayramına katılıyorum. Siz hiç değişmiyorsunuz, hep hatırladığım gibi kalıyorsunuz ama ben artık gözlüklerimi bile takıyorum. Asırlar önce atalarımız buraya gelmişler, buraya yerleşmişler ve bizler Gürcistan’da kalan Gürcüler size karşı çok minnettarız. Bugüne dek siz etnik kimliğinizi kaybetmemişsiniz. İnegöl benim ikinci evim ve buraya gelmekten her zaman çok mutluyum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Araştırmacı Abdullah Tataroğlu’nun moderatörlüğünde Prof. Rozeta Gujejiani, Prof. Dr. Roland Topchishvili ve Prof. Dr. Nana Kacharava, Gürcü dilini, kökeni ve hitap ettiği coğrafyalar hakkında bilgiler aktardılar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş