MİNİK KAYRA ABD’YE GİTTİ

İnegöl’de 3 yaşındayken yanlışlıkla içtiği temizlik maddesinden dolayı iç organları büyük hasar gören Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nde toplam 90 ameliyat geçiren 9 yaşındaki Kayra Yaman, yeniden Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti.

Yayınlama: 09.06.2017
693
A+
A-

3 yaşından bu yana 6 yıl içerisinde Türkiye’de 50, ABD’de ise 40 ameliyat geçirmesine rağmen hala özel cihazla beslenebilen 9 yaşındaki Kayra Yaman, tedavisine devam etmek için yeniden ABD’ye gitti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından ilgilendiği minik Kayra, Bursa Çekirge Devlet Hastenesi, Dörtçelik Çocuk Hastanesi ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi ve Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi hastaneleri ve Amerika’daki ABD Cincinati Çocuk Hastanesi’nde toplam 90 ameliyat geçirdi. 9 yaşında 90 ameliyat geçiren minik Kayra hala sağlığına kavuşamadı.






 

KARNESİNİ ALDI

Minik Kayra geçtiğimiz hafta Cemil Sönmez İlkokulunda 1. Sınıf eğitimini başarı ile bitirerek karnesini alıp ABD’ye gitti.  Kayra, Annesi Ayşen Karakaş ile birlikte hava yoluyla ABD’ye uçtu. Kayra, Geçtiğimiz  gün Boston Çocuk Hastanesinde Doktor Belinda Dickie tarafından kontrol edildi. Küçük bir operasyona bugün giren  Kayra’nın sağlığına kavuşması için önemli tetkikler yapılacak. Bir yıl içerisinde büyük ve riskli operasyona girmesi düşünülen Kayra için bu gün operasyonla ameliyat teknikleri belirlenecek.

 

AİLE İÇİN ZOR KARAR

Bu gün yapılacak olan operasyonla tekniklerin belirleneceği ameliyat öncesinde Kayra’nın anne ve babası büyük bir karar verecek. Minik Kayra için hayati risk taşıyan ameliyatın bir yıl içinde yapılması gerektiği bildirildi.

 

RİSKLİ BİR AMELİYAT

Kayra’nın sağlığı ile en yakından ilgilenen anneannesi Meral Güneş, “Kayra geçtiğimiz hafta ABD’ye gitti. Doktorların dediği Kayra’yı büyük bir ameliyat bekliyor. Riskli bir ameliyat. Karar vermemiz zor olacak. Kaybetme riski de varmış. Bu gün kontrol içinBoston Çocuk hastanesinde küçük bir operasyon yapılıyor. Büyük Ameliyatın nasıl yapılacağı konusunda küçük bir operasyon yapılacak. Ameliyat sonucunda belli olacak. Kulak burun boğaz, plastik cerrahi, çocuk cerrahi, kardiyolog olmak üzere 7 cerrah operasyona katılıyor. Bir hafta boyunca orada kalacak. Bir sene içerisinde büyük ameliyat gerçekleşecek. Nasıl bir karar vereceğiz bilmiyorum. Bizim için çok zor bir karar. Ankara Cerrah Tıp Fakültesinde geçtiğimiz aylarda doktorlar “Yemek yiyebilir ama konuşamaz” dedikleri bir ameliyat önermişlerdi. Biz bu kararı kabul etmemiştik. Şimdi ise önümüzde daha riskli bir karar var. Annesi ve bizler bu konuda Kayra’nın hayatı için önemli bir karar alacağız. İnşallah kayra sağlığına kavuşur” ifadelerini kullandı.

 

DESTKE BEKLİYORUZ

Sağlık  harcamaları ödemekte güçlük çektiklerini belirten anneanne Güneş, “Her üç ayda bir 10 bin liranın üzerinde para harcıyoruz ilaçları için. İlaçlar Türkiye’den değil yurtdışından geliyor. Bu harcamaları ödeyemez olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Kayra’nın sağlık giderlerinin sağlanması için destek bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın bizim sesimizi duymasını çok istiyoruz. Çok zor durumdayız” diyerek hayırseverlerden destek bekliyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş