KANDiL GELENEĞi SüRüYOR

İnegöl Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve artık kandil gecelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan helva ikramı Miraç kandilinde Hocaköy Mahallesi Camii ile Şipali Mahallesi Camiinde gerçekleşti.

Yayınlama: 24.04.2017
725
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin geleneksel helva ikramı Pazar akşamı idrak edilen Berat Kandilinde Hocaköy ve Şipali Mahallelerindeki camilerde yapıldı. Hocaköy Camisinde yatsı namazı sonrasında dağıtılan helva ikramına, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, AK Partili meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı. Bir diğer helva ikramı ise Belediye Başkan yardımcıları Adil Kansu, Alper Taban ve Eşref Yiğit ile AK Partili yöneticilerin katılımıyla Şipali mahallesindeki camide gerçekleştirildi.

 

Hocaköy Mahallesi camisinde yapılan helva ikramı sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Öncelikle Miraç kandilinin ilçemize, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bir kandil akşamı ve iki camiimizde vatandaşlarımızla beraberiz. Tabi merkez camilerimizde yaptığımız bu anlamlı programlarımızı kırsal mahallerimizdeki camilerimizde de yapmaya çalışıyoruz. Bu mübarek kandil gecesinde de Hocaköy ve Şipali mahallelerimizdeki camilerimizde vatandaşlarımızla buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Bizler, Hocaköyde bulunurken, diğer arkadaşlarımız da Şipali de bulunuyorlar. Sağ olsunlar Hocaköy Muhtarımız bizleri çok iyi karşıladı. Kendilerine bizlere göstermiş oldukları bu misafirperverlikten dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Hocaköyde yıllardır gelenekselleşen süt dağıtımı yatsı namazından önce yapıldı. Bizlerde namaz sonrası artık kandil gecelerinin olmazsa olmazı olan helva ikramını gerçekleştirdik.”






 

“KANDİL GECELERİ BİZLERİ BİR ARAYA GETİREN ÖNEMLİ BİR BAĞ”

Kandil gecelerinin bizleri bir araya getiren, dostlukların ve kardeşliğin artmasına vesile olan önemli bir bağ olduğunu belirten Aktaş, “Bu akşamda bunu Hocaköyde gördük. Tıklım tıklım dolan camimizde huşu içinde namazımızı kıldık. Hocamıza da teşekkür ediyoruz. Hem namaz öncesi okunan mevlit ve kur ’anı kerimler, hem de namaz sonrası yapılan dualarla birlikte geceyi en güzel şekilde ihya etmiş olduk. Cenab-ı Allah, en kısa zamanda diğer kandillere de bizleri eriştirsin diyorum. Bu akşamdan sonra diğer kandillerimizde de bu tür organizasyonlarımız devam edecek.”

 

“RAMAZAN AYINI DOLU DOLU GEÇİRECEĞİZ”

Aktaş, “Üç ayların Recep ayını bitiriyoruz, tabi Şaban ayı ve akabinde Ramazanla birlikte inşallah İnegöl’ümüzün farklı camilerinde sürpriz programalar yaparak, dünyaca ünlü hafızlar ile vatandaşlarımızı buluşturarak mübarek Ramazan ayını dolu dolu geçirmeyi düşünüyoruz. Ben bu vesile ile Hocaköy Mahalle muhtarına, heyetine ve mahalle sakinlerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyor, tüm ilçe halkımıza hayırlı akşamlar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Hocaköy Mahallesi Muhtarı İlhan Bayram ise yaptığı kısa konuşmasında, “Hocaköy mahalle sakinleri olarak Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a böyle bir organizasyonu mahallemizde tertiplediği için teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Miraç kandilimiz mübarek olsun” dedi.

 

KURUM BÜLTENİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş