KANUN AKSAKLIĞIN ÖNÜNE GEÇECEK

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Hurda Araç Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini desteklediklerini belirtti. Korkmaz, “Çıkarılan bu kanunla yaşanan aksaklığın önüne geçilebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Yayınlama: 08.05.2017
891
A+
A-

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM Başkanlığına sunulmasını değerlendiren İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, kararı olumlu karşıladıklarını ifade etti.

YASANIN ÇIKMASI ÇOK GÜZEL OLDU
Konu ile ilgili konuşan Başkan Bahattin Korkmaz, “Bu yasanın çıkması çok güzel oldu. Bizim de bununla alakalı dilekçelerimiz vardı fakat bununla birlikte yıllardan beri otoparklarda atıl vaziyette yatan araçlar var. Vergi dairesinden vergi borcu siliniyor ve bu araçlar hurdaya teslim ediliyor. Bulunmayan araçların da tamam dendiği gibi trafik cezaları ve pul paraları siliniyor. Fakat burada bir handikap var, 1999 yılından bari 1. derecede 3. kişiden haciz var, bununla alakalı Adalet Bakanlığı’nın İcra Dairelerine talimatı sonucu 1 yılı geçen icraların düşürülmesiyle bürokrasinin daha azalacağı ve işlemlerin daha da hızlanacağını düşünüyoruz.Bu hacizler gözüktüğü için bu araçlar bir türlü hurdaya çıkarılamıyor. Bunların da 1 yılı aşarak tazelenmeyenlerinin icra kayıtlarının düşürülerek bu araçların direk hurdaya ayrılması gerekiyor. Otoparklardaki araçların bugüne kadar temizlenememesinin sebebi; vergi dairesinde haciz sırasında alt sıralarda kalan araçların listenin üst sırasındaki araçların işlemlerinin yapılamaması ve sırasının gelmemesiydi. Çıkarılan bu kanunla yaşanan bu aksaklığın önüne geçilebileceğini düşünüyoruz” dedi.

BÜYÜK AVANTAJLAR SAĞLAYACAK
Korkmaz ayrıca; “Hurda araç sahipleri büyük bir ümitle bu yasayı bekliyordu. Daha önce çıkan hurda teşvik yasalarında olduğu gibi hurda araç sahiplerine vergi indirimi sağlaması sevindiricidir. Belirli bir ağırlığı üzerinde ki aracı olanlar devlete teslim ettiği takdirde ağırlığına göre para alacaklar. Bunların yanı sıra ödemedikleri Motorlu taşıtlar vergileri silinecek. Yine araca kesilmiş olan trafik cezaları kaldırılacak. Kısacası araç sahiplerine büyük avantajlar sağlayacak. Bunun yanı sıra aracı çalınan veya mevcut olmayanlara da araçtan kurtulabilmesi için çok büyük kolaylık sağlanacaktır. Çıkarılacak hurda teşvik yasası sayesinde eski araçların toplanması nedeniyle Karayollarında can ve mal güvenliği daha da artacaktır. Bunun yanı sıra çevre kirliliği daha da azalmış olacak” şeklinde konuştu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş