KÜFÜRSÜZ BİR DÜNYA İSTİYORUZ !

BURSA(AA) Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Küfür etme, ağzını kirletme’ isimli sosyal farkındalık programı düzenledi. Okul bahçesinde düzenlenen programda öğrenciler ‘küfürsüz bir dünya istiyoruz’ yazılı pankartlar tepkilerini ortaya koydu.
Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde faaliyet gösteren İnegöl Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9-C sınıfı öğrencileri tarafından ‘küfür etme, ağzını kirletme’ isimli sosyal farkındalık projesi oluşturuldu.

Yayınlama: 18.12.2019
637
A+
A-

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde faaliyet gösteren İnegöl Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9-C sınıfı öğrencileri tarafından ‘küfür etme, ağzını kirletme’ isimli sosyal farkındalık projesi oluşturuldu. Proje kapsamında okulda bir program düzenleyene öğrenciler, hazırladıkları dövizlerde yazılı olan ‘küfürsüz bir dünya istiyoruz, küfürden sakın terbiyeni takın’ gibi sloganlar ile küfür eden ve argo kelimeler konuşanlara karşı tepkilerini ortaya koydu. Okulda ve okul dışında küfür eden ve argo kelime kullanan arkadaşlarını ve vatandaşları uyaran öğrenciler herkesi bu farkındalık projesine davet etti.



Sınıf arkadaşları adına bir konuşma gerçekleştiren Irmak Keskin, “Biz Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak küfür etme, ağzını kirletme kampanyası ile başladık. Bunu sadece 9/C sınıfı olarak değil, okul olarak bu kampanyayı başlattı. Herkesin devam ettirmesini istiyoruz. Bundan sonra sadece okulları değil, tüm Türkiye’yi bu kampanyaya davet ediyoruz” dedi.



Daha sonra konuşan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fatma Doğlar Dağ ise, “Toplumumuzun kanayan yarası, belki de en büyük sorunumuz. Sadece gençlerin değil, yetişkinlerinde en büyük sorunu küfür etmek ve argo konuşmak. Biz Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak buraya parmak basmak istedik, farkındalık oluşturmak istedik. Özellikle anne ve babalara mesaj gönderiyoruz. Çocukların yanında lütfen küfür etmeyin. Bizim neslimiz belki dehşet içerisinde kalıyor bunları duyunca ama bu çocuklar için bu süreç çok doğal ve çok normal. Doğal olarak ta kendileri bu sürece dahil oluyorlar. Umarım çığ gibi büyür. Kutup yıldızı diyoruz kendimize misyonuz ve vizyonumuz gereği. Bu konuda da yön verebilmişizdir diye umuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sosyal farkındalık projesine destek vermek için tüm arkadaşlarını projeye davet etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş