Kasım Efendi Caddesi Trafiğe Kapatıl…

Mobilyası ve köftesi ile tanınan ilçemiz İnegöl’de, trafik sorunu devam ederken, hem merkezdeki trafik yoğunluğu azaltmak hem de İnegöl’de tarih turizmini canlandırmak için yeni bir öneri geldi. Öneri ise; Kasım Efendi Caddesi’nin trafiğe kapatılması.

Yayınlama: 04.02.2019
2.702
A+
A-

İshakpaşa Camii, Külliyesi ve Türbesi, Kent Müzesi, Beylik Hanı,  Kasım Efendi Camii ve Türbesi, Kasım Efendi Caddesi üzerinde bulunan anıt çınar ağaçlarının bulunması ve yine tarihi Kaspalı Çarşı’nın da bu bölgede olması, tarih turizminin İnegöl merkezinde gündeme gelmesine neden oldu.

 

Kasım Efendi Caddesi’nin trafiğe kapanması ile çardak Camii Kavşağı’nda trafik yoğunluğunun sonlanması tahmin ediliyor. Aynı zamanda Kasım Efendi Caddesi’nin alternatif yolu ise, ivme kaybeden Osmanbey Caddesi. Kasım Efendi Caddesi’nin trafiğe kapanması ile ivme kaybeden Osmanbey Caddesi de eski günlerine geri dönebilecek.






 

Kasım Efendi Caddesi ise, merkezdeki tarih turizminin artırılması için yeniden düzenlenebilecek.

 

Böylece, Kasım Efendi Caddesi’nin kapatılması ile hem Çardak Camii Kavşağındaki trafik yoğunluğu bitecek, hem Osmanbey Caddesi yeniden ivme kazanacak, hem de Kasım Efendi Caddesi tarih turizmi olarak cazibe merkezi haline gelebilecek.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş